Vinterkjole i 50´erstil

Indrømmet, der er måske lidt stilforvirring i kjolen her, da mønsteret er fra 50´erne lavet af min syguru Professorinde Ella Lund og stoffets mønster er mere 70´eragtigt. Men ikke desto mindre synes jeg resultatet er blevet helt vildt flot og jeg er noget stolt af det. Det har taget mig små 14 dage at lave kjolen – mønsteret var tilpasset og tegnet på mønsterpapir inden. Så det er en omstændig proces. Og det gør bare resultatet endnu mere tilfredsstillende.
 

Stoffet er købt hos Malika og Rosa, som bestemt er et kig værd – der er virkelig mange flotte stoffer af rigtig god kvalitet. Designeren er Robert Kaufman. Stoffet er en smule tykt i det, så det bliver en kjole, der skal bruges om vinteren.

Der er masser af detaljer i kjolen og kaster du dig ud i denne disciplin, er det virkelig vigtigt, at du er meget præcis med dit syarbejde. Der er sjalskrave, som jeg er blevet helt gode venner med at lave. Når man lige finder fidusen, er det ingen sag. Det samme med knaphuller og lynlås – det er jeg blevet total god til. Nederdelen er rundskåren og der er et lille læg ved hver skulder.
 

Rigtig god søndag – jeg vil valse rundt i min nye kjole og se lækker ud resten af dagen.

Følg mig gerne på InstagramFacebook eller Bloglovin.

6 comments / Add your comment below

 1. Sikke fint den sidder på dig. Jeg kan rigtigt godt lide vidden i skørtet og længden på ærmerne. Tillykke med den! Det er så dejligt at udvide sin garderobe med en yndlingskjole, man oven i købet selv har syet! Det giver mig altid lyst til at skille mig af med noget købt som er knapt så yndlings, og det er vel ikke så tosset!

  – Line

  1. Tusind tak! Du har fuldstændig ret – ryddede faktisk op i skabet og smed en kjole ud, som jeg ikke længere har lyst til at bruge. En købt én af slagsen selvfølgelig:) Kh Christina

 2. Fantastisk kjole i præcis det mønster, jeg leder efter.
  Er det et mønster du vil sælge en kopi af? Eller kan man finde det et sted?
  Kh, Britt

  1. Kære Britt!
   Mønsteret er fra Professorinde Ella Lunds store sykursus. Det er næsten lettest at du selv går på jagt efter det. Jeg købte mit på DBA – der kan man tit finde gode mønstre fra Ella Lund:)
   God fornøjelse!
   Kh Christina

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.