Økologisk fællesskab

marts 25, 2016 2 Af Christina

Som jeg før har nævnt her, har jeg et økologisk fællesskab sammen med nogle naboer. Konceptet hedder ØF og går i al sin enkelthed ud på, at man går sammen nogle stykker, får leveret kasser med frugt og grønt eller kød og sparer således på portoen, jo flere der får leverencer på samme tid. Det er en skide god idé for alle parter. Som i alle. Jeg kan rigtig godt lide økologi og spiser det af to årsager; det smager bedre og vi fylder ikke kroppen med alle mulige kemikalier, pesticider, hormoner og andet godt. Derudover er der flere vitaminer, mineraler, antioxidanter og vigtige enzymer i økologi og vores miljø har bedre af det. (Det blev vist til lidt flere end to årsager.)

I starten købte jeg kun mælkeprodukter og æg økologisk, fordi det var det jeg havde råd til og for æggenes vedkommende fordi, jeg har det vældig stramt med hønernes vilkår. Men efterhånden som der kom mere og mere fokus på økologi og jeg fandt ud af, at jeg faktisk kunne smage forskel, begyndte jeg at se mig om efter mere økologi.

Nu er det jo sådan, at de fleste supermarkeder efterhånden har et fint udvalg af økologiske varer, men det er stadig ikke altid, at jeg finder grøntsager, som er friske nok eller et stort nok udvalg af økologisk kød. Både Netto og Fakta er ellers fint med på øko – bølgen, men der mangler stadig noget, synes jeg. Så derfor synes jeg, at ØF er en genial idé. Hver fredag får vi leveret en kasse med grønt, der selvfølgelig følger årstiderne og noget af det rigtig positive er, at vi får smagt og brugt grøntsager, som jeg ikke ville kunne købe i den lokale Netto. F.eks. butternutsquash eller aspargesbroccoli. Hvor tit spiser du lige det? Jeg har oprettet et økologisk fællesskab her på adressen og i øjeblikket er vi 5 naboer tilknyttet. Det er ikke alle, der får leveret hver uge, det bestemmer man jo selv. Det er en hyggelig og smart måde, at få leveret økologi på.

Nå, men grunden til, at jeg egentlig ville skrive dette indlæg er fordi, jeg også er begyndt at købe kød. Til jul købte jeg ænderne hos ØF og fredags fik jeg leveret et halvt lam. I know, det lyder noget hausfrau – agtigt, men lige nu godter jeg mig gevaldigt over, at jeg har fryseren fyldt med lækkert lammekød og at vi det næste stykke tid, nok ikke kommer til at spise andet. For jeg elsker lam. Og så er lam jo i øvrigt virkelig “påsket”. Dette lam er fra Varde Ådal, som er et økologisk landbrug. Det bliver leveret i fine pakker – lige til at gå til.

IMG_3613

Hvis du ikke lige har et økologisk fællesskab i nærheden, kan du oprette dit eget, ligesom jeg har gjort. Det kan du læse mere om her.

Og lige for en god ordens skyld – dette er ikke et sponsoreret indlæg, men bare et tip fra mig til dig.

Ha´ en skøn langfredag!

Følg mig gerne på InstagramFacebook eller Bloglovin.