Speltfar

april 17, 2016 0 Af Christina

Vi ved alle nogenlunde hvad en speltmor er. Det er en mor, der tager sit moderskab meget alvorligt og går meget op i, at hendes børn får serveret den rigtige økologiske mad og går i det rigtige økologiske bomuldstøj. Nu er jeg jo selv vældig meget fortaler for økologi, så der er ikke noget forgjort i, at ville give sine børn det bedste udgangspunkt. At det så bliver gjort til en metafor om mel, forestiller jeg mig handler om de lidt mere hysterisk overskudsagtige mødre, der måske også gør det for prestigens skyld. Men sådan kan vi jo alle have fordomme om alt muligt.

Nu er det bare sådan, at jeg herhjemme pludselig har fået en speltfar. Jørgen er simpelthen gået all in på bageriet og røremaskinen. Jeg nævnte i sidste uge, hvor glad Jørgen var for sin nye røremaskine og det er ikke aftagende, vil jeg sige. Tværtimod har det udvidet sig til citronmåner og daglig læsning om dej, men der hvor det første tegn viste sig var, da det gik op for mig, at jeg i min køkkenskuffe havde en pose med økologisk speltmel. Det tror jeg faktisk aldrig, jeg har haft i mit sortiment før.

IMG_3680 FullSizeRender-3

Når Jørgen går op i noget, gør han det med liv og sjæl. Han bruger enorme mængder tid på at sætte sig ind i ALT omkring hans nye interesse. I en langt stykke tid, har det været droner, hvilket jeg ikke fik så meget ud af. Der er Jørgens nye interesse lidt mere til Meretes fordel og det kan hun jo godt lide.

BagerJørgens bagerier sniger sig ind overalt. Nu er du jo blevet bekendt med melskuffen, men forleden da Merete gik i seng, lå Meyers bagebog i sengen. Første afsnit; alt om dej, er simpelthen blevet godnatlæsning. Så nu har Jørgen fået tilnavnet speltfar og på instagram bliver hashtagget #bagerjørgen nu brugt fremover.

FullSizeRender-4

Merete håber i sit stille sind, at interessen varer ved, så hun stadig kan få nybagte boller i weekenden og citronmåne til aftenkaffen. Må synet af Jørgen i sin hjemmestrikkede islandske sweater, strikket af Merete selvsagt, være at finde fremover i køkkenet. Halleluja for BagerJørgen.

IMG_3686

Følg mig gerne på InstagramFacebook eller Bloglovin.