DIY Ærme med ombuk

I dette indlæg vil jeg vise dig en DIY af, hvordan du syr et ærme med ombuk.

Hvordan syr du et ærme med ombuk?

Når du skal lave ærmer med ombuk, skal du først have tegnet et mønster, du kan gå ud fra. Jeg tegnede mit ud fra ærmebredden og buen var i frihånd. Længden på mit ærmeombuk er 21,5 + sømrum – mit ærme er 31 cm + sømrum. Jeg har målt med at der er 3 cm. overlap med de 2 ærmeombuk.

DIY Ærme med ombuk
Mønster af ombukket

Jeg inkluderer næsten altid sømrum i mit mønster, det synes jeg er lettest, men det gør man jo, som man bedst kan lide.

Når du skal klippe ud til ombukket, skal du klippe 8 stk. 4 af dem skal være spejlvendt – HUSK det, det er så irriterende at stå med 4 stykker du ikke kan lægge på med retten ud, fordi du glemte det.

Derudover skal du have 4 stk tittebånd – hvis du tjekker Skaberlyst´s hjemmeside, har hun masser af små videoer med alt muligt, bl.a. hvordan du laver skråbånd, som man jo laver tittebånd af.

Når du har klippet skråbåndet ud i det stof du vil have tittekanterne syr du skråbåndet sammen på midten som på billedet her:

DIY Ærme med ombuk
Skråbåndet

Så skal tittekanten syes på ombukket. Sørg for at sy i den samme syning som der er på tittekanten eller lidt yderligere, så man ikke kan se syningen på det færdige resultat. Læg stoffet med retten opad og tittekanten ovenpå som her:

DIY Ærme med ombuk
Sådan placerer du tittekanten på ombukket.

Hvis det er svært at få tittekanten til at bukke med rundt kan du klippe små hak i det yderste – men kun ind til der, hvor du har syet. Pas på ikke at klippe igennem syningen. Husk at det der skal ses på ydersiden, skal vende nederst. Det kom jeg nemlig til i en træt stund at vende om, det er bare så dum en fejl.

Når tittekanten er syet fast lægger du et stykke stof spejlvendt ovenpå tittekanten – så de to stofstykker ligger ret mod ret. Her syr du også i den samme syning.

DIY Ærme med ombuk
De tre dele syes sammen

Så vender du vrangen ud og du har et ærmeombuk. Sy til du har 4 af slagsen. Pres dem alle, så de bliver fine at se på.

DIY Ærme med ombuk
Husk at pres – så bliver resultatet pænest

Dernæst skal de syes på ærmerne. Find midten af ærmet og læg ærmeombukket med 3 cm overlap. Ærmet skal ligge med retten opad.

DIY Ærme med ombuk

Sy dernæst ærmet sammen og sy det på kjolen, som du plejer.

DIY Ærme med ombuk
Det færdige resultat

Sådan! Det tager selvfølgelig lidt længere tid, men til gengæld har du en flot finish på dine ærmer og det kan jeg virkelig godt lide. Jeg elsker at nørde med detaljerne, for det giver et personligt udtryk til kjolen.

Rigtig god fornøjelse:)

Følg mig gerne på InstagramFacebook, Pinterest eller Bloglovin.

4 comments / Add your comment below

  1. Hejsa vil du overlokker der hvor du syr manchetter på eller hvad? Du må gerne sende svar på sms 30319196

    1. Jeg har indtil videre brugt alm. symaskine, men det er nu mest fordi min overlocker strejker i øjeblikket. Hvis den havde makket ret, havde jeg overlocket:)
      Kh Christina

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.