Halloween er aflyst hjemme hos Jørgen og Merete

Det er længe siden Jørgen og Merete har givet lyd fra sig. Men nu er Merete igen kommet på banen. Hvis du ikke kender Jørgen og Merete, kan du læse mere her.

Merete ved godt, der er noget, der hedder Halloween. Det er noget over i Trump´s USA (og ham kan vi ikke lide) og ligesom det er med Valentines Day, synes Merete egentlig ikke, vi skal have amerikanske tilstande her i Danmark. Halloween er ligeså opreklameret som Valentines Day og en kæmpestor pengemaskine, for dem der sælger pyntegræskar og mærkeligt slik. Bevares, hun kan da godt se det hyggelige i et pyntegræskar – det har alle naboerne stående udenfor. Og det er da en hyggelig aktivitet sammen med børnene, at skamfere et græskar, tage indvoldene ud og proppe levende ild ned i det. Men det eneste græskaragtige Merete har er en økologisk butternut squash, som teknisk set, vel ikke er et græskar..?

Det nærmeste vi kommer på et græskar hjemme hos Jørgen og Merete.

Men så var det, at Meretes veninde – lad os kalde hende Tove – spurgte igår på det der moderne snapchat, om Merete havde købt slik, til de børn der nu kommer rundt og stemmer dørklokker? Gud fader bevares, NEJ. For det første har vi allerede fastelavn. En lidt mærkelig tradition med at skræmme en kat og få en krone på hovedet og rende rundt og synge for naboerne, i håb om at få penge eller slik. Det må da være så rigeligt. Før i tiden, gemte Merete sig i køkkenet, når der kom udklædte børn og bankede på (jaja, som om du ikke selv har gjort det?) Da hun så mødte Jørgen, blødte hun lidt op, for det er jo også vigtigt at bevare en ordentlig relation til naboerne. Så de stakkels børn, der kommer i fint udklædningstøj, bliver spist af med et æble fra haven. Igår aftes kom de første allerede. De fik valget mellem et spiseæble eller et madæble. Med græs på. Merete havde ikke lige fået skyllet æblerne, efter de var blevet samlet op fra græsset. For det andet vil Merete ikke fylde sukker i andre folks børn. Punktum.

Korrespondence mellem Merete og Tove

Så hos Jørgen og Merete får man frugt – ikke et eller andet latterligt dyrt Halloweenslik fra Netto. Og de får kun noget, fordi Merete godt ved, at remouladen en dag også kommer til at gå rundt og ringe på hos naboerne. Det måtte Merete nemlig ikke da hun var barn, så det skal remouladen selvfølgelig have lov til. Selvom hun synes, det er helt vildt fjollet. Så Merete foreslår at vi aflyser delen med at stemme dørklokker og beholder græskarene og pynten – og måske også udklædningen.

Men helt ærligt – er det ikke nok at vi har fastelavn?

Følg mig gerne på InstagramFacebook eller Bloglovin.

6 comments / Add your comment below

  1. Men Halloween er da en gammel dansk højtid, som går under navnet Allehelgensaften, der ligeledes blev fejret den 31 oktober. Den blev ganske vist i Danmark ved helligdagsreformen i 1770. Hvor dog ikke brugte græskarlygter, men roelygter. Derfor kan denne Merete roligt fejre Allehelgensaften, som er blevet fejret siden år 609, dog oprindeligt fejret den 13 maj, men for at fjerne de hedenske islæt blev den i år 835 flyttet til 1 november, hvor den kom til at hedde Allhalloweven i Skotland Irland, og disse bragte den med sig til USA, som Halloween. Da den tilhørte vores hedenske forfædre var uhyggen en del af festen, som nu under Halloween er vendt tilbage.

    1. Hej Michael! Tak for din historiske gennemgang – det er altid rart at blive klogere😊 Merete har såmænd ikke noget imod at fejre Halloween med et par græskar – hun synes bare det er en fjollet ide, at give en hel masse slik til børnene😉 Tak fordi du læser med. Hilsner Christina

  2. I princippet er jeg SÅ enig. Men så var der min kæreste, der spænede i Kvickly efter lakridskonfekt og begejstret fløj hen og tog sin Jason-maske på, hver gang han åbnede døren for ungerne. Som var lige dele rædselsslagne og høflige. Det var ret fint 🙂

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.