Momsterjul låge 1: Jul hos Jørgen og Merete

Momsterjul låge 1: Jul hos Jørgen og Merete

december 1, 2017 3 Af frufrilda

Bag momsterjul låge 1 gemmer sig Jørgen og Meretes juletraditioner.

Selvom det er d. 1. december, har der allerede været pyntet op i en lille uges tid. Merete har selvfølgelig helt styr på det der med, hvor nisserne plejer at stå og hvilke opgaver, der hører med til julemåneden. Så for ligesom at have en klar opgavefordeling, så Jørgen ikke bliver forvirret, deler hun det ind således:

Alt udenfor…

…er Jørgens opgave. Så da Merete under en af sine mange gåture med barnevognen opdagede, at naboerne havde hængt julelys ud i træer og buske, beordrede hun Jørgen at få styr på det med julebelysningen. Man skal jo følge med naboerne – det er pinligt at være den sidste, der får styr på den slags. (I øvrigt er det også Jørgen, der sørger for alt omkring bilen. Den står jo også udenfor. Ikke?) Jørgen og Merete har ikke et decideret juletræ, eller… Jo altså, Jørgen har lavet et juletræ i carporten ud af gran. Så teknisk set har de vel et juletræ. Eller, hvad synes du?

Årets julebelysning i forstaden

Julegaver…

…er SÅ meget Meretes tjans. Og hun har, som den overskudsmor(.dk) hun er, allerede købt alle gaverne. Og det er faktisk flere dage siden, hun blev færdig. Og de er oven i købet alle sammen pakket ind. På den måde kan familien gå en december i møde uden julegavestress. Alle julegaver er købt på nettet. Det var det letteste i år, selvom Merete savner sit julefix i Odense by.

Alt i køkkenet…

…er faktisk også Meretes. Lige fra julemiddagen d. 24. til julesmåkager. Til gengæld får Jørgen lov at rydde op. Det er sådan en fin fordeling, synes Merete.

Pynte op…

…er en fælles ting. Men Jørgen fik ikke et ben til jorden, før Merete havde sat alt julepynt på de rette pladser. Snydt.


nisselandsby

En alt for overfyldt nisselandsby

Juledekorationer

…synes Merete faktisk er røvsygt at lave. Hun synes de er flotte, men hun gider simpelthen ikke lave dem, selvom hun er kreativ med så meget andet. Se f.eks. på denne adventskrans:

4 lys i forskellige størrelser købt i Rema, overskudsgran fra Jørgens udendørs “juletræ” og et par hjemmeflettede stjerner fra sidste år. Voila.

Og nu vi er i den boldgade med flettede ting til jul. Sidste år, da Merete var gravid, må hun have været særdeles hormonel, for hun flettede julehjerter. Se bare her:

Nu kan julen godt komme. Jørgen og Merete er klar.

Vil du læse med imorgen, når endnu en momster juler, skal du holde øje med Sættekassen og ellers kan du til og med d. 25. december følge med i juleindlæggene på Momster.

Rigtig glædelig jul fra Jørgen og Merete.

Følg mig gerne på InstagramFacebook eller Bloglovin.