Når det ikke bliver, som man havde forestillet sig…

…og så blev det alligevel sådan. Ja, det er måske lidt kringlet formuleret, men nu skal jeg forklare mig ordentligt.

Det handler om dagplejestarten. For at gøre den indledende lange histore kort, var det sådan, at vi tilbage i december fandt en privat dagpleje, fordi pladsanvisningen gav os en plads alt for langt væk. Umiddelbart en fin løsning i en naturdagpleje med en sød og faglig kompetent dagplejemor. Vi startede ud i januar med at komme på besøg, men inden i mig, var der en fornemmelse af, at det ikke var det rigtige, vi havde valgt for vores datter. Jeg slog det umiddelbart hen som, at jeg er en pylret førstegangsmor og at det er svært for alle små børn, at skulle starte i pasning (eller måske nok også svært for moren…).

Som alle andre forældre, vil jeg gerne give min datter en god start på institutionslivet. En stille og rolig opstart, som bliver taget i hendes tempo. Sandheden var bare, at det kunne vi ikke. Vi kunne ikke tage det i hendes tempo, indkøringen ville simpelthen tage alt for lang tid. Vi kunne ikke gå fra hende. Og så er det, at rigtig mange andre siger – jamen børn græder jo, når forældrene går! Ja – det gør de ofte, men der er forskel på gråd. Og der er forskel på, om barnet er fuldstændig ulykkeligt eller nemt kan afledes og er tryg i de nye omgivelser.

Trods en dagplejemor, som gjorde hvad hun kunne, så var der ikke kemi. Vores datter trivedes ikke. Hun virkede utryg. Så efter 8 besøg, besluttede vi en aften, at tage hende ud af dagplejen. En ret omstændig beslutning, taget i betragtning af, at vi ikke havde andre pasningsmuligheder og vi begge er startet op igen efter barsel. Det gav lige en lille smule ondt i maven og sved på panden.

Vi har hele tiden været skrevet op i en bestemt vuggestue, som desværre ikke har haft plads. Før nu. FØR NU! Dagen efter beslutningen, ringede vi til vuggestuen, som havde en plads. Vi er utrolig taknemmelige og meget heldige.

På en af gåturene væk fra vuggestuen.

Vuggestuen er et godt sted, der passer godt til vores datter og vores familie. Der går det helt anderledes med indkøringen og vi kan mærke på vores lille fis, at hun trives med rammerne, børnene og pædagogerne. Jeg er en meget lettet mor. Tilfredsheden røg op på 100%, da en pædagog tog en vikle frem til et barn der var meget ked af det. Jeg kan jo godt lide at vikle – læs mere om det og alle fordelene her.

vuggestue
For at komme hen til vuggestuen, skal vi gå én km gennem skoven.

Vi har hele tiden haft et ønske om, at det lige præcis skulle være den vuggestue. Og det blev det. Det har måske hele tiden være meningen. Den vigtigste læring i dette er, at jeg fremover skal være meget bedre til at lytte til min fornemmelse. For det er mig, der er moren og mig, der ved bedst – og sådan er det altså bare!

Følg mig gerne på InstagramFacebook eller Bloglovin.

6 comments / Add your comment below

  1. Tusind tak Jeanette!
   Det var også en vild beslutning – men den helt rigtige. Nu går det rigtig godt og jeg tror, at vi alle kommer til at trives godt i vores nye hverdag:)
   Kh Christina

 1. Ihh, hvor blir jeg bare glad når jeg læser dit indlæg ! Jeg traf selv en lignede beslutning med vores tredje barn, en dreng … og tilmed efternøler, som bare havde det HELT anderledes med pasningsopstart end de to storesøstre havde.
  Så bliv endelig bare ved med at stole på din mor-intuition, også – og måske især i en tid med mange valgmuligheder, råd og meninger – den kan bære dig langt i forhold til at træffe de valg som er rigtige for jer 😀👍🏼
  Mvh/Lise

  1. Tak Lise! Ja – der er virkelig mange holdninger og meninger om bl.a. opstart i pasning. Inderst inde ved jeg jo godt, hvad det rigtige er og herhjemme øver vi os, hver eneste dag, på at blive bedre til at lytte til vores mavefornemmelse😊
   Kh Christina

 2. Hvor dejligt at det i sidste ende lykkedes at få plads i lige den vuggestue i rigtig gerne ville have. Super godt at i lyttede til mavefornemmelsen. Den har det jo med at have ret 👍
  Dejligt indlæg, og så sejt at i tog springet.

  1. Tak Søs❤️ Ja det er simpelthen så dejligt! Fremover skal vi blive bedre til det med den fornemmelse dér😉
   Kh Christina

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.