Opskrift på hæklede vatrondeller

Jeg har før skrevet lidt om tips til bæredygtighed og her følger endnu ét. Nemlig en opskrift på hæklede vatrondeller, som du kan vaske igen og igen og igen. Slut med engangsvat der belaster miljøet.

Det er ikke så tit, jeg gør mig ud i det med at hækle, men engang imellem kommer det over mig. Da jeg startede med at lege med garn for mange år siden, startede jeg faktisk med at hækle.

En dag da jeg fjernede makeup, kom jeg i tanke om, at det måtte kunne lade sig gøre at lave sine egne vatrondeller og dermed skåne miljøet. Jeg synes selv, det var en pisse smart idé og bestilte økologisk bomuldsgarn fra Krea Deluxe. Så bliver det vist ikke mere øko-agtigt. Jeg hæklede én og spekulerede så på, om andre før mig, mon havde fået samme idé? Jeg googlede og ja…der er så ca. en million før mig, der har gjort det samme, så rig på idéen bliver jeg nok ikke. Men her får du mit bud + en gratis opskrift. God fornøjelse.

Opskrift på hæklede vatrondeller

Materialer:

Hæklenål nr. 3,5

Bomuldsgarn. Jeg har brugt økologisk bomuldsgarn fra Krea Deluxe.

Sådan gør du:

1.Hækl 5 luftmasker og saml dem til en ring med en kædemaske.

2.Hækl 3 luftmasker og lav herefter 13 stangmasker i ringen.

3.Saml den sidste stangmaske med den 3 luftmaske fra før med en kædemaske. Nu har du en ring af stangmasker.

4.Hækl 3 luftmasker og lav en stangmaske i masken hvorfra du har hæklet de tre luftmasker.

5.Lav nu efterfølgende 2 stangmasker i hver maske.

Voila. Og så laver du ellers bare så mange, som du har brug for.

Og så vil jeg i øvrigt lige sige, at Krea Deluxe er fuldstændig fantastisk! Har du hang til lækkert økologisk garn, så kig forbi deres hjemmeside. Jeg er i hvert fald færdig med billigt bomuldsgarn – kvaliteten er så lækker. Prisen er selvfølgelig lidt højere, men jeg er ret sikker på, at det er det værd.

Følg mig gerne på InstagramFacebook eller Bloglovin.

6 comments / Add your comment below

  1. Ja, jeg synes også det er ret genialt:) Det tager ikke ret lang tid at lave og det synes jeg også er ret skønt!

 1. De er super fine! Man kunne bruge dem som en værtindegave istedet for blomster. Jeg har planer om at sy nogle ud af aflagte t-shirts og håndklæder. Frotte på den ene side og blød bomuld på den anden.

  1. Hej Ghita!
   Ja jeg synes også, der er en rigtig god idé!
   Mine bliver fint rene igen, men jeg bruger heller ikke ret meget make up. Jeg ved ikke om de kan blive rene, hvis man bruger mascara. Men ellers kan man måske hækle dem i en mørkere farve..?
   Kh Christina

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.