Jerseykjole med halv sol

Jeg har længe gået med et billede inde i mit hoved af, hvordan jeg ville sy en jerseykjole med halv sol. Kender du det? Du overvejer hvilket stof det skal være, hvordan du vil tegne mønsteret, eller hvilket mønster du vil bruge og forestiller dig, hvordan den vil sidde helt perfekt på din krop. Og gerne i første hug. Ikke for mange tilretninger, for dem har du allerede lavet på dit mønster.

Jerseykjole med halv sol

Kjolen har jeg selv designet og har bl.a. hentet inspiration fra min store syguru Professorinde Ella Lund, som var enhver husmors sylærer i 50´erne. I 50´erne var rundskårne nederdele the shit og Professorinden mente, at man tog sig virkelig godt ud i en sådan. Og jeg er tilbøjelig til at give hende ret. En rundskåren nederdel falder flot i det rigtige stof og har du en lille topmave, ser man det ikke.

Professorindens opskrift

Jeg har forsøgt at følge professorindens opskrift på en halv sol. Det har jeg også gjort før med blandt andet denne, men kunne ikke bruge samme mønster igen, fordi mine mål har ændret sig en smule. Jeg har bl.a. brugt dette billede fra Professorindens store sybog til at guide mig:

Længden er dog knap så lang – her mener Ella Lund, at længden skal være 75 cm. Men altså, så blufærdig er jeg heller ikke.

For at give dig et indtryk af, hvordan Ella Lund guider dig, viser jeg dig her, hvad hun fortæller om en rundskåren nederdel med rynker eller læg:

Jeg elsker simpelthen den gamle bog. Og selvom nogle af hendes teknikker sikkert er helt vildt meget for gamle, så er de altså ret skønne alligevel.

Mit eget design

Overdelen har jeg selv tegnet ud fra mit grundmønster. Jeg vil virkelig anbefale dig, at få lavet et grundmønster ud fra dine egne mål. Et købemønster kan også være helt fint, men du skal som regel rette det til efter dine egne mål. Det er sjældent, at målene i et købemønster passer dig helt perfekt.

Så alt i alt blev det til denne fine kjole, som jeg simpelthen bare er helt vildt stolt af!

Jerseykjole

jerseykjole

jerseykjole

Jeg er igang med at klippe ud til flere kjoler i samme mønster og overvejer kraftigt at lave en syvejledning til dig. Vil du have det?

Stoffet er forresten en viscosejersey fra Krestoffer.

Har du husket at tilmelde dig mit nyhedsbrev? Ellers kan du gøre det lige her. Jeg lover kun at skrive til dig ca. én gang om måneden.

Følg mig gerne på InstagramFacebook, Pinterest eller Bloglovin.

16 comments / Add your comment below

 1. Den sidder SÅ flot på dig! Det helt rigtige mønster til din skønne figur 🙂
  Jeg giver gerne syvejledning videre til min mutti, så hun kan sy nogle til mig! (Jeg er bare ikke gode venner med min symaskine).

 2. Jeg vik gerne have en syvejledning til din smukke kjole. Jeg har samme facon som dig er sikker på den også vil se smuk ud på mig.

  1. Hej Susanne!
   Så skønt – jeg arbejder videre på at lave en syvejledning – jeg går straks igang:) Hold øje her på FruFrilda!
   Kh Christina

 3. Hvor er den flot. Jeg har selv syet meget i halv solfor mange år siden. Din overdel, kan den sammenlignes med f.eks.onoin 2035?. Hvis du vill vise et billede af din overdel , Grundmønsteret i papir altså, tænker jeg at jeg kan rette min egen til.

  1. Hej Jette!
   Ja – det tror jeg faktisk godt du kan sammenligne med. Jeg tager billeder af min overdel også i mønsterarket, så kan du se, om du kan bruge det tilnoget. Det vigtigste er jo bare, at det passer i dine mål:)
   Kh Christina

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.