At sy sin egen brudekjole

august 15, 2015 1 Af Christina

…er et virkelig stort projekt med mange delprocesser. Men også meget spændende og udfordrende. For nu at være helt ærlig, har jeg ikke rørt en finger selv. Det har min meget søde og dygtige veninde. Faktisk siger traditionen, at man ikke må sy sin egen brudekjole og lige præcis den tradition har jeg jeg holdt. Jeg har ikke engang klippet i stoffet. Tænk sig, at have en veninde, der vil hjælpe én med så stort et projekt og vil bruge så meget af sin tid til at sy min brudekjole. Jeg er så heldig at kende så dejligt et menneske.

Valg af mønster

Når man vælger brudekjole, er der jo en milliard forskellige designs at vælge mellem. For at spore mig ind på det rigtige, bestilte jeg en time hos brudekjoleforretning, for at afprøve lidt forskelligt. Kjolerne var flotte, nogle af dem meget tunge og ret dyre. Jeg er den enkle type, ikke noget med marengs og sløjfer eller underskørt og en veninde, der skal med på toilettet på bryllupsdagen for at holde kjolen. No way.

Efter lidt søgen på nette fandt jeg dette Vogue mønster.

brudekjole

Det er helt enkelt og lige mig. Herefter købte vi en fin blonde, brudesatin af den lette slags, en lynlås og små knapper til at betrække med stof. Altsammen købt i Stof og Stil.

brudekjole

Først lavede vi en prøvemodel i gamle lagner med rødvinspletter (noget med at være brugt til duge til en 60 års fødselsdag). Så tør man ligesom bedre at klippe i det rigtige stof.

Satin indenunder, blonde udenpå, begge dele identisk klippet. Sy sammen, sy kanter, afprøve og drikke kaffe. Min veninde havde en gammel fin knap med små sten vi syede i foran til at samle, så den ikke blev så nedringet (så var der noget gammelt) og så syede hun da også lige et par trusser, nu vi var igang.

Det færdige resultat blev så fint og jeg er så glad for at jeg valgte at spørge min veninde om hjælp.

brudekjole brudekjole

Budget: under 1000 kr.

Jeg er rigtig glad for, at jeg valgt at få syet min brudekjole. Der er rigtig meget kærlighed og minder i den proces og det har været noget helt særligt.

    Følg mig gerne på InstagramFacebook, Pinterest eller Bloglovin.