Lær at sy

august 18, 2015 0 Af Christina

Da jeg for alvor gerne ville lære at sy, søgte jeg efter et sykursus, hvor jeg kunne lære de mest anvendte syteknikker og sy nogle flotte kjoler. Jeg meldte mig også til et sykursus hver anden torsdag i en syforretning. Kvinderne, der gik på kurset, havde kendt hinanden i mange år og der var en skide god stemning på holdet. Men konceptet passede mig faktisk ikke særlig godt. Når jeg havde brug for hjælp, var der ofte ventetid på sylæreren og jeg er egentlig ikke særlig god til at gå til noget på bestemte dage i ugen. Slet ikke om aftenen, hvor jeg ofte er ret træt. Jeg lærte dog alligevel de mest simple teknikker og investerede i en herrebillig Bernina overlocker på DBA til 750 kr og en Bernina symaskine til 2000 – helt ny. Begge dele fungerer upåklageligt, selvom jeg indimellem er uvenner med overlockeren, der af og til laver lige lovlig meget drama. Men så kommer min tekniker-mand imellem og gør den i godt humør igen.

Jeg ville gerne lære at sy mere og fandt et godt koncept, der lige passer til mig. Dameskrædder Signe Eriksen der står bag bloggen Skaberlyst, har lavet det mest geniale online sykursus. Her viser hun, på pædagogisk vis med små videoer, alt lige fra at tråde en symaskine til at sy din egen kjole. Det er vildt fedt. Det bedste er, at jeg kan tage det frem, når jeg lige bliver i tvivl om noget – lige på det tidspunkt der passer mig bedst. Så faktisk er det Signe, der har lært mig at sy. Dog skal jeg på kursus hos hende til oktober, hvor jeg får lov at boltre mig en hel weekend med syning.

Jeg kan varmt anbefale dig, at tjekke hendes blog ud. Den bugner af fede tips og tricks til syning:)

Følg mig gerne på InstagramFacebook eller Bloglovin.