50´erkjole

august 30, 2015 0 Af Christina

Egentlig er jeg vild med 50´er kjoler, fordi jeg så én i en film. Til daglig underviser jeg i psykiatri og i den forbindelse, viser jeg ofte filmen “A beautiful mind” i undervisning i skizofreni. Jeg har set den masser af gange og hvis du ikke har set den endnu – så se at kom igang. Hovedrollens hustru har de fineste 50´er kjoler og i lang tid har jeg prøvet at finde en kjole magen til. Det har været komplet umuligt. Men så er det jo godt, at jeg kan sy og at jeg har været så svineheldig at få fat i Professorinde Ella Lunds store sykursus.

Idag har jeg så set nærmere på, hvordan sådan en kjole er skruet sammen. Det er et større arbejde, da jeg skal tilrette mønster og lure, hvordan det skal syes sammen. Professorinden har samlet 46 mønsterark med grundmønstre til stort set det meste fra den tid. Det betyder også, at jeg skal have fat i flere forskellige mønstre, for at bikse en hel kjole sammen. Det er en lidt heftig omgang, når det er første forsøg. (Dét ordvalg ville professorinden nok ikke have valgt, tror jeg. Umiddelbart.)

Dertil kommer, at Professorinden er ret glad for at bruge læg, hvilket hun pointerer med:

“Man syner meget slankere i rundskåren nederdel, når der er læg, enten man så anbringer dem på midten eller på hver side af midterlinien.” Så ved man ligesom det.

Men hvorom alting er, er jeg igang med en prøvemodel i noget billigt stof og er meget spændt på, hvordan det kommer til at tage sig ud.

IMG_2537

Følg mig gerne på InstagramFacebook eller Bloglovin.