Hvor tynd var man egentlig i 50´erne?

september 27, 2015 0 Af Christina

Ugens sidste og mest kreative indslag ud i det der med at sy, kommer her. Så er du mere til lidt Jørgen og Merete, vil du nok hellere læse med her. Ugen har haft flere udfordringer, f.eks. i form af en meget ubelejlig forkølelse, et meget kompliceret symønster og en torsdag aften, hvor der ikke var mere chokolade i skuffen. Hvad giver I mig?

Jeg har forsøgt at fordybe mig i Professorindens store sybog, som jeg før har nævnt her, for at knække koden til, hvordan jeg lettest får syet mig en skøn 50´er kjole. Jeg er ved at være på vej, men det er sørme et omstændig projekt jeg har kastet mig ud i. Så jeg gik all in på at tilpasse et mønster, jeg kan bruge i næste weekend, når jeg skal på sykursus i Kolding. Professorinden er snedig, for hun har logisk nok, lavet mange fine grundmønstre til alt muligt forskellig slags beklædning. Og så skriver hun gammeldags skønt. Det der med tilpasningen, var virkelig nødvendigt. Det er det i øvrigt næsten altid, men her var det særlig nødvendigt. For helt ærlig. Hvem i alverden har et taljemål på kun 64 cm. i str. 38? Come on. Findes det overhovedet? Eller havde man bare usandsynlig smalle taljer i 50´erne? Gik man med korset og fik én til at stå bagved med foden på éns ryg og hive i et par snører? Nå, men hvorom alting er, så er mønsteret klart til næste weekends strabadser og synørderi. Og det glæder jeg mig helt vildt til.

IMG_2661

Måske var det sidste søndag dette efterår med fantastisk solskinsvejr, som jeg har nydt ude med kaffe og strikketøj, i håb om at forkølelsen forsvandt med solen. Hvis det er tilfældet, er det godt, at turen snart går til Bali på bryllupsrejse. What´s not to like.

IMG_2659

God søndag aften:)