50’erkjolen

50’erkjolen

oktober 9, 2015 2 Af Christina

50’erkjolen er færdig! Langt om længe! Med hjælp fra Professorinden og Signe fra Skaberlyst, som jo faktisk er en moderne Professorinde. Den har jeg sgu godt nok bøvlet med et stykke tid i alle mulige og umulige afprøvninger af mønstre og stof. Men nu lykkedes det og jeg er faktisk ret stolt af mig selv. Jeg har simpelthen lært så mange nye ting og teknikker i denne proces, at jeg faktisk tror, jeg ville kunne sy alt nu. Jeg har lavet finurlige indsnit, syet usynlig lynlås i, lavet sjalskrave og knaphuller. Kjolen er med rundskåren nederdel, for som Professorinden siger: “Man syner slankere i en rundskåren nederdel.”

Så ved man ligesom det.

50’erkjolen

50'erkjolen

50'erkjolen

50'erkjolen

Stoffet og knapperne er købt i Stof og stil – der ligger en ret stor afdeling lige på vejen hjem fra mit arbejde. Og det er SÅ nemt lige at smutte derind forbi. Og også dyrt. Men det er til gengæld alle pengene værd!

En af mine veninder sagde til mig en dag: “Christina, hvad skal du egentlig bruge alle de kjoler til, du syr?” Ja altså, jeg havde tænkt mig at bruge dem. Hvis jeg kan nå det. Men næste projekt kommer jeg ikke til at gå i – det er nemlig en kjole til en kollega. Og så har jeg selvfølgelig stof liggende til i hvert fald 4 kjoler mere til mig selv. Man skal aldrig gå ned på stof.

Det bliver ikke det sidste jeg syr i vintagestil. Jeg elsker at bruge gamle mønstre og læse, hvordan Professorinden anbefalede gamle syteknikker. Der er noget helt særligt over gammel stil og gamle mønstre. Der er flereaf Professorindens kjoler, jeg gerne vil have igennem symaskinen og jeg glæder mig helt vildt til at vise dig, hvad jeg har i ærmet.

God weekend:)

Følg mig gerne på InstagramFacebook, Pinterest eller Bloglovin.