Jørgen og Merete på Bali vol. 3

oktober 26, 2015 0 Af Christina

Her er varmt. Og vi laver simpelthen ikke en skid. Jo måske lige at smutte ned i havet og snorkle. Det er faktisk første gang jeg prøver det og jeg skal lige vænne mig til masken. Har sådan lyst til svømme uden, men det er bare så skide svært at have åbne øjne i saltvand. Jørgen derimod er som en fisk i vandet og helt pjattet med at snorkle. Vidste I godt, at man skal spytte ned i sine dykkerbriller og tvære det rundt, så ikke brillerne dugger? Rimelig nasty, men det virker. Det er sådan nogle små tricks Jørgen kan. “The greener, the cleaner,” siger han, mens han laver en orn’li grønhakker ned i sine briller. Der er Merete lidt mere forsigtig i det. Hun er lidt for damet til at stå i sin bikini på Bali og lave grønne spytklatter.

Hotellet vi bor på er virkelig fedt. Når man tjekker ind på et nyt hotel, får man en drink og et par badehåndklæder til poolen stukket i hånden. I vores lille værelse er der et lækkert badeværelse med åben til himlen, så når man tager bad, kigger man op i palmerne. Og det har også den fordel, at hvis man nu er på toilettet og det lugter (og tro mig – lort lugter altså ikke af roser, når man får balinesisk mad), så behøver man ikke åbne vinduet. Så skide smart.

imageimage

Apropos mad, har Jørgen to gange valgt restaurant uden den store succes – og det bliver også den sidste. I søndags var vi på byens hippeste spisested – havde nogen fortalt Jørgen. Så han bestilte bord. Stedet havde meget dæmpet belysning – man kunne kun lige se flagermusene, der fløj rundt. Rockmusikken drønede derudaf og det tog mindre en end time at konsumere maden, da stedet uden tvivl var Balis svar på Crazy Daisy. Det resulterede i at Merete nu har fået sig et maveonde og er ekstra glad for badeværelset, hvor vinduet er permanent åbent.

Balineserne er ret gode til at snakke engelsk og er så venlige. De har dog et problem med at udtale d, så “enjoy” bliver udtalt uden. Som det staves, kan man sige. Det er ret sødt. Trafikken her er ret vild, men Jørgen styrer scooteren godt. De kører heftigt til og det er ikke usædvanligt at se en hel familie på en scooter. Mor, far og to små børn.  Og det der med at drikke et par øller og så kører bagefter, er heller ikke noget problem. Og hvis vi skulle rende ind i politiet, skal vi bare lade som om, vi ikke taler engelsk. Det råder de lokale os til.

Vi drager videre til næste hotel på onsdag, hvor vi bliver indtil fredag, hvor vi skal hjem. Hjem til misserne og kolde Danmark.

Her følger lidt stemningsbilleder. Enjoy😊

imageimageimageimageimageimageimageimageimage