Islandsk sweater i Lett Lopi

november 9, 2015 0 Af Christina

Sidste nye strikkeprojekt blev til denne fine sweater i det islandske garn Lett Lopi.

IMG_2934 IMG_2930

Opskriften er fra bogen “Islandsk strik” af forlaget Turbine. Der er så mange fine islandske opskrifter i. Både til kvinder, mænd og børn.

IMG_2551 IMG_2550

Lett Lopi garn kan være lidt krads, så hvis man er lidt sart i huden, er det nok en god idé at finde noget blødere garn eller have noget indenunder. Men der er altså bare noget specielt ved islandsk garn. F.eks. lugten af uld, når man har skyllet det færdige arbejde op, det slidstærke materiale og at man faktisk ikke behøver at vaske det, medmindre det har pletter. Det er rigeligt at lufttørre. Jeg synes uld er lækkert og varmt og foretrækker at strikke mest muligt i det. Lige pånær strømper – der er specielt garn til strømper bedre og mere slidstærkt.

Jeg er i hvert fald meget tilfreds med resultatet af sweateren og har selvfølgelig allerede bestilt nye garnforsyninger hos bl.a. strikkes.dk og ABC – garn. Jeg kan slet ikke lade være. Imens jeg venter på det, vil jeg se, hvad jeg kan få ud af mine garnrester.

God mandag aften!

(Indeholder affiliatelinks)