Jul hos Jørgen og Merete

december 1, 2015 0 Af Christina

Det er vist længe siden, vi har hørt noget fra Jørgen og Merete. Til Jer, som er forholdsvis nye læsere på bloggen, kan jeg fortælle, at Jørgen og Merete er lidt til den småborgerlige side. Den side vi alle har, men som måske er lidt pinlig og meget Hr. og Fru Danmark – agtig. Du kan læse mere om Jørgen og Merete her.

Merete er meget glad for jul og har faktisk været klar i en måneds tid. Hun ved godt, at man ikke skal pynte op allerede i starten af november, men det er ikke det samme, som at hun ikke har lyst til det. Jørgen har én regel. Der pyntes ikke op før enten d. 1. december eller 1. søndag i advent. Merete synes, at Jørgen er lige lovlig gammeldags. Især, da hun allerede for flere uger siden, så de første julelys i en have i udkanten af Odense.

Så skete der det, at julekassen kom op allerede d. 22. november. Og ligeså langsomt kom der nisser op. Merete kan simpelthen ikke styre det. For at bløde Jørgen lidt op, kastede Merete sig over en helt ny disciplin. Jule – æble – kanel – kage – bagning. Det kunne Jørgen godt lide og han synes, det er ret hyggeligt. Han vil bare helst ikke indrømme det. Merete kan faktisk ikke lide at bage, men hvad gør man ikke, for at bevare julefreden.

IMG_3008

Nu er der så sket det – lige i dette øjeblik – at Jørgen er smittet af Meretes overvældende juleglæde og netop har kreeret et juletræ i carporten. Af grangrene og lyskæder. Hvad skulle han dog ellers gøre, når han nu ikke havde noget juletræ? Lykken vil ingen ende tage.

IMG_3052

Nu er det endelig 1. december og den får på alle juletangenter i forstaden. Der er både nisselandskab, risengrød og klatkager. Rigtig glædelig 1. december!

IMG_3048 IMG_3049