Glædelig jul fra Jørgen og Merete

december 24, 2015 2 Af Christina

Her skal I få en glædelig julehilsen fra Jørgen og Merete og en historie fra et vaskeægte ægteskab.

Julen indeholder mange traditioner og når to mennesker finder sammen, er det ind imellem et puslespil at få tingene til at gå op. Som I allerede nok har bemærket er Merete en kende stram i betrækket og hun ved, hvad hun vil have. Som regel vil Jørgen gøre alt for at gøre hende glad og tilfreds (nok også for husfredens skyld), men der er nu opstået et dilemma, som ingen af dem kan finde en rigtig god løsning på.

Merete er vokset op i et hjem med lametta. I ved, det sølvstads, man kan hænge på juletræet. Men lametta er jo ikke bare lametta. Der er den slags man kan drysse ud over grenene og så er der guirlanderne. Det er guirlanderne, vi taler om her. Merete vil have lamettaguirlander, det vil Jørgen ikke. Og lige præcis her – af alle steder – giver Jørgen sig ikke. Han vil simpelthen ikke have det. Men han elsker alligevel Merete så højt, at han er villig til at indgå et kompromis, der hedder, at lametta kommer på juletræet hver andet år. Men det kan Merete jo ikke rigtig bruge til noget. I øvrigt er der ingen af dem, der kan huske, om der var lametta på træet sidste år. Det mener Merete selvfølgelig ikke der var. Hun vil have lametta hvert år. I skrivende stund er det kun Merete der er stået op og hun har selvfølgelig hængt lametta på juletræet i smug. Det opdager Jørgen nok aldrig, tænker hun. Og sådan er der fuld af udfordringer og uenigheder i forstaden. Katten er i hvert fald enig med Merete – den kan godt lide lametta.

IMG_3141

Og så er det at Christina tænker. Så få Jer dog nogle rigtige problemer og lad julefreden sænke sig. Lad uenighederne ligge og bare elsk hinanden. Det er meget nemt.

Rigtig glædelig jul til alle Jer læsere – tak fordi I er her og tak fordi I læser med:)