DIY Strikkeopskrift på poncho

december 28, 2015 0 Af Christina

/Indeholder reklamelink/

Skulle du nu have dig et nytårsforsæt, der hedder, at du skal til at strikke noget mere, så er denne strikkeopskrift på poncho ret tilforladelig at gå igang med. Og så er det på rundpind, hvilket gør det let at være igang med. Du kan faktisk se tv samtidig, hvis du er garvet nok. For dem der er til den slags

Strikkeopskrift Poncho

Materialer: Rundpind 5 á 40 cm, rundpind 6 á 80 cm, 9 ngl Drops Lima á 50 gr. Jeg har brugt 2 ngl natur, 2 ngl beige, 2 ngl petroleum og 3 ngl brun.

Str: Jeg er en S – M og den sidder fint på mig.

Strikkefasthed: 10×10 cm: 21 m og 28 p.

Ponchoen strikkes oppefra og ned. Slå 100 m op på p nr 5 og strik 14 cm rib (2 r 2 vr).

Skift til p 6 og tag 16 m ind jævnt fordelt (84 m på p)

Sæt et mærke ved omg begyndelse og efter 21 m og efter 63 m.

Strik 2 cm r uden udt.

Udt: Tag ind på hver 3 p ved mærket efter 21 og 63 m således: Tag én m ud i m inden mærket og i m efter mærket = 2 ekstra masker. Dvs. 4 m på hver 3 p. Fortsæt sådan, til du synes ponchoen er lang nok. Afslut med 3 pinde vr og luk af i vr.

Jeg har lavet striber, som jeg synes så pænest ud. Min poncho er 63 cm fra ribkanten til bunden – men det kan du jo gøre, som du synes. Husk, at når du vasker den bagefter strækker garnet sig lidt. Kaster du dig ud i projektet, ville jeg elske, at du fortalte mig om det!

Strikkeopskrift poncho

Rigtig god fornøjelse med projektet – kaster du dig ud i at lave din egen poncho, ville jeg elske at du delte det færdige resultat med mig!

Vil du se flere DIY projekter, kan du følge med her.

Husk at du kan tilmelde dig mit nyhedsbrev lige her.

Følg mig gerne på InstagramFacebook, Pinterest eller Bloglovin.