Sjalstrøje i islandsk uld

Sjalstrøje i islandsk uld

februar 20, 2016 1 Af Christina

Normalt jeg jeg et menneske, der gør det færdigt, jeg er begyndt på. Så selvom noget kan være kedeligt eller jeg kunne bruge tiden bedre et andet sted, gør jeg det færdigt, jeg er påbegyndt. Jeg synes ufærdige ting er irriterende. Men når det kommer til strikketøjet, kan jeg godt have flere projekter igang for, at det ikke bliver kedeligt. Der er nogle ting, der kommer til at ligge unødvendigt længe. Og det irriterer mig af en eller grund ikke. Det er her min sjalstrøje i islandsk uld kommer ind i billedet.

Sjalstrøje i islandsk uld

Tag nu f.eks. denne sjalstrøje, som har været et par år undervejs. Jeg startede godt ud og strikke hele tiden. Jeg havde et job med masser af aftenvagter, hvor jeg ofte sad med strikketøjet over aftenkaffen. Det gik virkelig godt og jeg havde styr på mønsteret. Indtil jeg kun manglede ærmerne og jeg opdagede en gigantisk fejl, der betød at jeg måtte pille halvdelen af arbejdet op og starte mere eller mindre forfra. Så bliver jeg SÅ træt. Og mister tålmodigheden. Så smed jeg arbejdet nederst i kurven, hvor det så kunne ligge og skamme sig. Efter at have skammet sig et par år, fiskede jeg det frem igen for få uger siden og nu er det færdigt. Jeg er blevet meget tilfreds med resultatet og sjalstøjen er allerede taget i brug.

sjalstrøje sjalstrøjesjalstrøje

Den er ret elegant og har den skønne egenskab, at man kan sno den om sig. Den er dejlig varm  og jeg synes ikke ulden kradser. Opskriften er fra bogen “Islandsk strik”, som jeg før har nævnt bl.a her. Garnet er Lett Lopi Einband – tyndt og fint. Som altid når man har strikket noget, skal det vaskes og alle anbefaler håndvask, så snart det er uld. Men min vaskemaskine klarer det nu fint på 30 grader uldprogram.

Ha´ en rigtig god weekend:)

Husk du husket at tilmeldt dig mit nyhedsbrev? Hvis ikke kan du gøre det lige her.

Følg mig gerne på InstagramFacebook, Pinterest eller Bloglovin.