DIY Ærme med ombuk

juni 11, 2016 4 Af Christina

I dette indlæg vil jeg vise dig en DIY af, hvordan du syr et ærme med ombuk.

Hvordan syr du et ærme med ombuk

Når du skal lave et ærme med ombuk, skal du først have tegnet et mønster, du kan gå ud fra. Jeg tegnede mit ud fra ærmebredden og buen var i frihånd. Længden på mit ærmeombuk er 21,5 + sømrum – mit ærme er 31 cm + sømrum. Jeg har målt med at der er 3 cm. overlap med de 2 ærmeombuk.

ærme med ombuk

Mønster af ombukket

Jeg inkluderer næsten altid sømrum i mit mønster, det synes jeg er lettest, men det gør man jo, som man bedst kan lide.

Når du skal klippe ud til ombukket, skal du klippe 8 stk. 4 af dem skal være spejlvendt – HUSK det, det er så irriterende at stå med 4 stykker du ikke kan lægge på med retten ud, fordi du glemte det.

Derudover skal du have 4 stk tittebånd – hvis du tjekker Skaberlyst´s hjemmeside, har hun masser af små videoer med alt muligt, bl.a. hvordan du laver skråbånd, som man jo laver tittebånd af.

Når du har klippet skråbåndet ud i det stof du vil have tittekanterne syr du skråbåndet sammen på midten som på billedet her:

ærme med ombuk

Skråbånd

Så skal tittekanten syes på ombukket. Sørg for at sy i den samme syning som der er på tittekanten eller lidt yderligere, så man ikke kan se syningen på det færdige resultat. Læg stoffet med retten opad og tittekanten ovenpå som her:

ærme med ombuk

Sådan placerer du tittekanten på ombukket

Hvis det er svært at få tittekanten til at bukke med rundt kan du klippe små hak i det yderste – men kun ind til der, hvor du har syet. Pas på ikke at klippe igennem syningen. Husk at det der skal ses på ydersiden, skal vende nederst. Det kom jeg nemlig til i en træt stund at vende om, det er bare så dum en fejl.

Når tittekanten er syet fast lægger du et stykke stof spejlvendt ovenpå tittekanten – så de to stofstykker ligger ret mod ret. Her syr du også i den samme syning.

ærme med ombuk

De tre dele syes sammen

Så vender du vrangen ud og du har et ærmeombuk. Sy til du har 4 af slagsen. Pres dem alle, så de bliver fine at se på.

ærme med ombuk

Husk at presse – så bliver resultatet bedst

Dernæst skal de syes på ærmerne. Find midten af ærmet og læg ærmeombukket med 3 cm overlap. Ærmet skal ligge med retten opad.

Sy dernæst ærmet sammen og sy det på kjolen, som du plejer.

Det færdige resultat

ærme med ombuk

Det færdige resultat

Sådan! Det tager selvfølgelig lidt længere tid, men til gengæld har du en flot finish på dine ærmer og det kan jeg virkelig godt lide. Jeg elsker at nørde med detaljerne, for det giver et personligt udtryk til kjolen.

Rigtig god fornøjelse:)

Vil du se flere DIY’s? Så se med her.

Husk du husket at tilmeldt dig mit nyhedsbrev? Hvis ikke kan du gøre det lige her.

     Følg mig gerne på InstagramFacebook, Pinterest eller Bloglovin.