Jørgen og Merete som forældre

maj 27, 2017 0 Af Christina

Det er efterhånden længe siden, vi har hørt noget til Jørgen og Merete. De har ligget lidt i dvale, men er vågnet op igen med forældreskabet. Ved du ikke hvem Jørgen og Merete er, kan du læse mere her.

BagerJørgen barslede sammen med Merete og remouladeprinsessen i godt og vel 6 uger. Det var skønt og der blev både bagt banankage og varme hveder, mens Merete havde travlt med at holde køkkenhaven fri for ukrudt og vise den lille baby frem til alle de mange gæster, der frekventerede forstadens idyl. Jørgen havde mange andre planer også, men mange af dem blev ikke til noget og Merete blev overrasket over, hvor lidt hun egentlig kunne nå at gøre rent og rydde op på én dag. I sin iver efter at ligne den perfekte mor, syede hun flotte kjoler og gav sin baby pænt tøj (Småfolk, naturligvis) på, bare for at finde ud af, at man alligevel skifter tøjet flere gange dagligt. Både på sig selv og baby. Jørgen bruger til gengæld meget tid på at få græsplænen til at være kort og kantet og det matcher faktisk ikke med den mængde ukrudt, der efterhånden har samlet sig i kartoffelrækkerne i Meretes køkkenhave. Merete drømmer stadig om, at gå til babyrytmik, salmesang, babybrunch og barnevognscross sammen med alle de andre overskudsagtige mødre, alt imens hun sipper til en varm kaffe med fløde to-go købt på Baresso. Og baby forholder sig stille og smilende i sin flotte Emmaljunga (vi fortæller ingen, at den faktisk er købt brugt) og ingen er trætte. Christina vil aller helst bare være hjemme, sove når baby sover, komme lidt ud i haven og blogge når hun har tid. Nuvel, man kan ikke få alt.

Nu er Jørgens barsel slut og Merete får en hel dag til at gå med nærmest ingenting. Eller sådan føles det i hvert fald. Pludselig bliver succeskriteriet at komme i bad og børste tænder og hvis hun når at drikke min. én kop varm kaffe, så er vi nået langt. Det passer ikke Meretes forestilling om den perfekte barsel, hvor hun mente, at hun kunne nå alt muligt og få pænt (ammevenligt) tøj på hver dag og måske også mascara. Det med mascaraen er ikke sket endnu. Natural er vist også det nye smarte bohemelook.

Jørgen og Merete er jo virkelig glade for at handle i IKEA og igår blev dagen, hvor de kørte afsted for at købe en parasol. Babyer må jo ikke få sollys. Merete elsker det. Og man kan både få gratis kaffe, billige kanelsnegle og softice til en femmer. Remouladeprinsessen var helt igennem eksemplarisk og sov hele vejen i viklen igennem hele IKEA. Lige noget for Merete, der havde taget en pæn kjole på og overvejede om hun skulle tage ringslyngen på, kun fordi den matchede hendes tøj.

 

I øvrigt er det også meget vigtigt at lægge flotte, overskudsagtige billeder op på Instagram, der camouflerer gylp, træthed og vasketøj. Det er der jo ingen, der får noget ud af at se. Der skal helst være en kaffekop på billedet og gerne noget strikketøj og natur i baggrunden. Og det er vigtigt at holde en nogenlunde facade og opretholde en idyllisk forestilling om moderskabet. Derfor bliver Merete også ret irriteret, når Jørgen tager upassende billeder af hende, mens hun sover og ser mindre skarp ud. Vorherre bevares.

 

Og så lige én ting mere. Hvorfor er der ikke nogen, der har fortalt Merete, at babyer powernapper?? Det er altså virkelig træls, når Merete troede hun skulle sy en flot kjole, at babyen faktisk ikke sover i mere end 10 min. af gangen.

Der er vitterligt ikke noget, der bliver som Merete havde forestillet sig. Men hun håber nu alligevel på, i sit stille sind, at hun kan stråle af overskud, når hun kommer i en mødregruppe. Det har hun det nu alligevel bedst med.

Følg mig gerne på InstagramFacebook eller Bloglovin.