Budgetvenlig planlægning

juni 7, 2017 0 Af Christina

Når nu jeg går hjemme med baby, begynder min hjerne at spekulere i alt muligt lige fra aktieinvestering, kandidatspeciale og madplanlægning. Det må være en form for selvstimulering, når nu de ord jeg siger allerflest af på en dag er prutfis, prutskid og prutbøvs. Måske min hjerne forsøger at fortælle mig, at jeg mangler input i min hverdag og noget seriøs voksenkontakt.

I forrige uge kastede jeg mig over vores madkonto. Jeg blev inspireret af en tråd på Facebook i gruppen “Økoyngel”, der handlede om, hvor mange penge en familie i gennemsnit bruger om måneden, hvis man i store træk lever økologisk. Og der er faktisk mange familier på to voksne og to børn, der kan leve for 3000 – 4000 om måneden på 80% økologisk (!). Ja altså, nu er jeg jo på SU og jeg ville egentlig gerne ligge deromkring i budget, men det gør jeg bare ikke. Nogle gange går der lidt for meget barsels-jordbærkage i den og så skrider budgettet altså engang imellem. Så jeg er gået all in på madplaner og har faktisk fundet ud af, at jeg egentlig køber lidt for meget unødvendigt til husholdningen. Før lavede jeg madplan i mit hoved. Det troede jeg egentlig var fint nok, men det viser sig at være forkert antaget.

Nuvel, der er lavet madplan og pludselig handler jeg for mindre hver uge (til min egen store overraskelse). Jeg bestræber mig på at handle ind én gang om ugen og det er stadig via nemlig.com. Det er altså bare det letteste lige i øjeblikket med en lille baby. Derudover går mig og baby på jagt efter Stop Madspild i Netto og Fakta og går udelukkende efter fisk eller kød fra økologisk/fritgående dyr. Og jeg skal lige hilse at sige, at det har været en god dag, når der er oksekød på tilbud, det sker nemlig ikke særlig ofte. Så et par gange om måneden kommer jeg hjem med en bærepose fuld af billig mad, som ikke fejler en skid. Lige til at stoppe i fryseren. Og vi får virkelig mange fiskefrikadeller. Som i virkelig.

Det greb om sig, det med planlægningen. Jeg er et vældig struktureret (og kontrolleret) menneske og en dag så jeg mig selv gå med barnevogn i blæsevejr med en tavle, der var ved at blæse væk. Tavlen er købt billigt hos Trævarerfabrikkernes udsalg. Nu hænger den i vores køkken og fortæller os dagligt, hvad vi hver især skal og hvad der står på menuen til aftensmad. Det skaber overblik og jeg forestiller mig, at vi bliver rigtig glade for planlægningen også når baby bliver større og begynder at gå til fritidsaktiviteter. Vi er en aktiv familie, så det er ret skønt at få overblikket. Jørgen sagde endda, at det var helt rart at have noget analogt. Indtil videre har vi brugt fælles kalender på telefonen og det fortsætter vi med. Men tavlen giver os et helt andet overblik og vi er allerede glade for den.

Jeg tror at planlægning gør noget godt for familien og jeg glæder mig til at se om både tavlen og madplanen virker.

Har du nogle tips til at holde lavt budget og til at planlægge i familien?

Ha´ en skøn dag:)

Følg mig gerne på InstagramFacebook eller Bloglovin.