3 måneders status

juli 9, 2017 0 Af Christina

Hvis jeg bare kigger 4 måneder tilbage, ved jeg simpelthen ikke hvad jeg fik tiden til at gå med. Jo altså, jeg syede vel lidt og strikkede såmænd også. Men hvad med ud over det? Prioriteterne er blevet ganske anderledes og lige i øjeblikket ser en dag nogenlunde sådan ud:

Hvis jeg er heldig sover baby igennem og skal ammes kl 5. Jeg sover lidt videre bagefter og baby sover måske til kl. 9 = alenetid og kaffe til mig (klasse). Herefter er det slut med de lange lure. Baby bliver træt. Jeg vugger hende i søvn på arm, hvis hun ikke gider vikles. Baby sover, jeg lægger hende i barnevogn. 20 min. senere vågner baby. Baby tages op, baby vugges i søvn, baby lægges, baby vågner, baby vikles, baby ammes, baby pludrer, vi træner rygmusklerne på baby, baby vugges, baby lægges, baby vågner, baby vikles osv. osv. osv. Powernaps er det nye sort og baby ved tilsyneladende ikke, at babyers neurologiske udvikling har godt af at sove lange lure. Nuvel, imorgen er der atter en dag og jeg håber hver morgen, at idag sover hun lidt længere. Sidder hun i viklen, kommer jeg tit til at vække hende og de dage, hvor jeg kunne sætte mig ved symaskinen med baby i viklen er slut. Hun vågner simpelthen, når overlockeren kører for fuld smadder. Alligevel har jeg aldrig produceret så mange kjoler, som efter jeg er gået på barsel. Jeg bestiller i øvrigt alt for meget stof og jeg håber, jeg kan nå at sy i det hele inden jeg starter på studiet igen. For pludselig er barslen slut og andre mennesker skal passe hende og jeg dør langsomt over, at jeg ikke kan være sammen med hende hele tiden. Godt det er far, der skal starte hende i vugger.

Barnevognen er vi heller ikke venner med i øjeblikket. Vi når at gå én km, inden baby bliver sur og holder ikke op med at græde, før hun kommer op igen. Så nu er viklen fast inventar i barnevognen, hvis jeg ikke skal svede mig selv fuldstændig ihjel. I viklen er der stort set aldrig problemer. Jeg tager det som et udtryk for, at baby gerne vil være tæt på os og det synes jeg da, at hun skal have lov til. Alt det hun vil. Men jeg savner mine lange gåture. Det synes jeg er nemmere med en barnevogn end med en vikle på mig. Jeg ved f.eks. ikke hvordan jeg skal komme i Rema efter billige bleer, så længe hun ikke kan lide sin barnevogn. Det er en fase. Det er en fase. Det er en fase.

For ikke at tale om amningen. Vi kører lidt et spil i øjeblikket, hvor jeg må snyde maden i baby. Helst stående. Det der med at sidde ned og lægge hende til, er kun noget der kan lade sig gøre, hvis hun nærmest er sovende. Hvis hun er alt for vågen, laver hun flitsbuen og skriger af mig. Så det der med at brunche er en smule svært i øjeblikket. Så meget for overskudsmor.dk. Det er en fase. Det er en fase. Det er en fase.

Mit hår falder forresten af og jeg finder mine lange mørke hår overalt. Selv i babys ble. WTF. Dagene er blevet kortere, fordi jeg går i seng kl. 20 med baby. Min skulder gør nas, mine fødder er ømme, men jeg er i det mindste holdt op med at tjekke, om hun trækker vejret, når hun sover. Det var også bare en fase.

MEN…når hun om aftenen ikke kan falde i søvn i den fine sidebed, tager jeg hende over imellem os og hun kigger på mig med sine store blå øjne og jeg har lyst til at stoppe tiden og nyde, at hun er lige præcis, som hun skal være. Jeg elsker hende ubetinget og lover hende hver dag, at jeg aldrig nogensinde vil slippe hende, at jeg altid vil passe godt på hende og at hun altid kan komme hjem (hvis hun overhovedet får lov at flytte hjemmefra).

Seriøst, det er mega fedt at være blevet mor, det er vildt dejligt at have barsel og jeg nyder alt. ALT. Og jeg har en virkelig nem baby ift. så mange andre, som stort set kun græder, når hun er træt – eller bliver vaccineret. Men hvem fanden synes også det er et hit! Dagene flyver afsted og jeg må evaluere med mig selv, at de første tre måneder er gået virkelig godt. Vi har udfordringer undervejs, men jeg er ikke træt og det er en stor hjælp. Tak til baby for, at jeg må sove om natten. Som regel.

Følg mig gerne på InstagramFacebook eller Bloglovin.