Sådan laver du nem hybenmarmelade

Sådan laver du nem hybenmarmelade

august 15, 2017 3 Af frufrilda

Vil du vide, hvordan du laver nem hybenmarmelade? Så læs med her.

Lad os nu bare sige det, som det er. Hyben smager dejligt, men er pisse irriterende at pille. Så er det sagt. Men i denne guide har jeg et tip til, hvordan du kommer lidt lettere om ved hybenpilningen (er det et ord..?) og får lavet en lækker hybenmarmelade. Jeg kan rigtig godt lide at lave vores mad fra bunden, når ellers tiden tillader det, og helst også af økologiske råvarer. Og nu har jeg altså kastet mig over marmelade og det er overraskende nemt. Kog nogle bær og bland noget syltesukker i – nemmere bliver det ikke.

Hyben fra Samsø

Vi var på Samsø i sidste uge og havde lånt et sommerhus LIGE ned til vandet. Hybenbuskene voksede over alt og jeg plukkede en orn´li posefuld, inden vi tog hjem.

hybenmarmelade

Sådan ser hybennuskene ud på Samsø

Derefter tog vi i IKEA på rigtig Jørgen og Merete – manér og købte alt for mange patentglas og mig og remouladeprinsessen brugte vores barnevognstræning på, at gå i Fakta og hente syltesukker. De havde desværre ikke økologisk syltesukker, så jeg købte det konventionelle, for jeg ville gerne igang.

hybenmarmelade

Du skal bruge

Hyben

Syltesukker – du skal bruge det halve af det hyben du har

1 vanillestang

Patentglas

Sådan laver du hybenmarmelade 

Skyl og pluk den grønne top af frugterne. Put dem i en gryde og kog dem ca. 15 min. Og ja – du skal koge de hele bær – altså med kerner und alles.

hybenmarmelade

Hæld vandet fra og blend det hele med en stavblender. På den måde bevarer du også skrællen, som er med til at give smag.

hybenmarmelade

Tag en si og mas frugtgrøden igennem med en ske, så du sier kernerne fra.

hybenmarmelade

hybenmarmelade

Kog grøden op med kornene fra en vanillestang – bare kog stangen med også. Ca. 10 min.

Jeg havde 1200 gr grød og tilsatte 600 gr syltesukker og kogte grøden op igen.

Hæld det på skoldede glas – hvis der sidder en rest af bakterier i glassene, holder marmeladen sig ikke særlig længe. Luk glassene og opbevar dem køligt.

hybenmarmelade

Vil du læse flere DIY’s så læs med her. Og husk at du kan tilmelde dig mit nyhedsbrev lige her.

Voila.

God fornøjelse:)

Følg mig gerne på InstagramFacebook, Pinterest eller Bloglovin.