Putterutine for baby

Putterutine for baby

november 17, 2017 4 Af frufrilda

Hvad gør man egentlig, når man gerne vil skabe en god putterutine for sin baby? Og kan man overhovedet det? Hvordan gør andre det? Og kan man overføre noget af det til ens egen baby?

Vi er  nu rundet 7,5 måneder i vores nye liv med en baby. Tiden går uendelig stærkt og vi har og er gået igennem virkelig mange forskellige faser. Jeg ved ikke med Jer, men her i huset er det mig, der putter. Fordi jeg ammer. Jeg har i mange måneder ammet remouladen i søvn og det har ikke bare lige taget en halv time. Det har måske taget helt op til 2 timer. Det betyder, at jeg ikke har haft en aften i min stue i virkelig mange måneder. Måske lige med undtagelse af i starten, hvor hun sov hele tiden. Jeg har prøvet alt muligt. Jeg har gået rundt med hende, sunget, nusset, vugget, viklet, ammet, fortalt godnathistorier og puttet. Og selvom hun har været skide træt, hjalp det ikke en skid. Og det der med at gå senere i seng, har ikke fungeret, fordi hun simpelthen har været for træt.

Først googlede jeg. Dårlig idé. Der er alt for mange muligheder og gode råd og det er i det hele taget kun til at blive forvirret af. Heldigvis er de fleste ved at være tilhængere af, at bogen “Godnat og sov godt” er noget bras. Herhjemme bruger vi ikke det der med at græde sig selv i søvn. For så kan du lære det. Nej – det eneste du lærer er, at der ikke kommer nogen voksen og hjælper dig. Det er ikke særlig frugtbart for det lille nervesystem, der kommer på massivt overarbejde. En dag skal hun nok lære at falde i søvn selv, men det bliver ikke mens hun er  lille som nu.

Det store gennembrud i putterutinen

Men nu er der gennembrud!

Far Jørgen er kommet ind i billedet. Og hvorfor i alverden har jeg ikke gjort det noget før? Det ved jeg virkelig ikke. Måske tiden bare ikke har været helt rigtig. Men nu kan en putning se sådan ud:

Kl. 19 er det godnat og jeg ammer. Som i – hun drikker alt det mælk, der overhovedet er. Er hun ikke allerede faldet i søvn under amningen, ligger én af os med hende i armhulen, til hun falder i søvn. Og nynner. Elefantens vuggevise – den er gennemgående hver aften. Så når jeg har ammet, kan jeg kalde på Far Jørgen, der så kan få hende til at sove. Hun ved nu, at det er rutinen og det betyder, at man skal sove. Hun er altså virkelig en klog baby. Det betyder dog ikke, at der ikke stadig kan være nogle aftener, hvor det tager lang tid og hun bliver ked af det. Men der kommer flere og flere gode putteaftener.

Det tager nu kun ca. en halv time at putte. Jeg tror ikke, jeg har kunnet bruge denne model for blot en måned siden – tiden er bare ligesom moden nu for den lille remoulade.

putterutine

Inden vi pusler til godnat, læser vi godnathistorie i stuen.

Min dag er blevet forlænget væsentligt. Alt det jeg kan nå om aftenen! Forleden bestilte jeg f.eks. alle julegaverne på nettet og en anden aften sad vi simpelthen i sofaen og holdt i hånd og så fjernsyn. Noget vi nærmest aldrig gør. (Vi har det nemlig lidt specielt med fjernsynet – det kan du læse mere om her)

Alting ER virkelig en fase. Og lige nu nyder jeg bare, at putningen er blevet så meget nemmere og jeg har fået mine aftener igen. Man ved jo aldrig, om dette også blot er en fase.

Har du nogle gode puttetricks?

Følg mig gerne på InstagramFacebook eller Bloglovin.