Bæredygtighed i hverdagen

Bæredygtighed i hverdagen

november 28, 2017 1 Af frufrilda

Vil du gerne have lidt mere økologi og bæredygtighed i hverdagen?

Jeg har ikke altid haft fokus på økologi og bæredygtighed, men i takt med at der er mere fokus på det i det offentlige rum, er jeg også blevet mere bevidst. Den oprindelige årsag til, at jeg startede med at købe økologisk var af miljø – og dyrevelfærdsmæssige hensyn. Nu er det ligeså meget for min families og min egen sundhed. Vi skal passe på kloden og jeg tror på, at hvis vi alle gør en lille smule, batter det noget i den sidste ende.

Jeg har samlet 10 tips til dig om, hvad vi gør herhjemme og hvorfor. Måske du kan blive inspireret til en lidt mere miljøbevidst hverdag.

Tips til bæredygtighed i hverdagen

  1. Vi køber økologisk. Vi lever nok ca. 80 – 90% økologisk og faktisk, er det ikke så meget dyrere end konventionel mad. Vi laver madplan hver uge og handler ligeledes ind efter indkøbsapp (vi bruger den fra Føtex) én gang om ugen. Så bliver vi nemlig ikke fristet til at købe en masse, vi ikke har brug for. I øjeblikket handler jeg enten på nemlig.com eller går i Netto om formiddagen. På det tidspunkt af dagen er der nemlig ofte Stop-Madspild varer. (I know, det er sådan noget man kan, når man er på barsel. Men det findes altså også lørdag og søndag formiddag.) Sådan får vi nemlig økologisk kød til rimelige priser. Dernæst tjekker vi tilbud hver uge. Hvis du savner inspiration til en madplan, kan du f.eks. tjekke Simone Thrane Nielsen, der hver søndag disker op med en ny madplan og indkøbsliste. Nemmere bliver det ikke.
  2. Brug dine rester. Lav et overblik i dit køleskab, så du ved, hvad du har. Rester fra aftensmaden, kan fint bruges i madpakke eller som mellemmåltid – man kan sågar spise en del aftensmadsrester til morgenmad, hvis man er til den slags.
  3. Køb et helt lam, en kvart ko eller lign. Vi har, for ikke så længe siden, købt et helt lam hos hende her. Det er meget billigere, at gøre det på den måde og man kan virkelig få kødet til at strække sig langt, hvis man planlægger sig ud af det. Du kan bede om at få ben med til at koge suppe/fond af. Det er skide sundt og fyldt med alt muligt godt til din krop. Suppe lavet på hjemmekogt bouillon mætter meget mere! Så faktisk kan du udnytte hele dyret, så intet går til spilde.
  4. Køb brugt tøj – både til børnene og til dig selv. Jeg køber en del brugt tøj til remouladen. Jeg har stor glæde af Reshopper, hvor jeg godt kan lide at købe “færdigpakker”. Dvs en pakke med en masse forskelligt tøj i f.eks. str. 80. Folk sælger det ofte ret billigt og børnetøj er sjældent slidt. Jeg bruger Trendsales til mig selv. På den måde får vi billigt, brugt tøj, der er i god stand.
  5. Brug cyklen. Hvis det altså fungerer i din familie. Herhjemme har vi en bil, men ind imellem står den stille i flere uger! Vi kan godt lide at cykle til arbejde/skole og gør det dels fordi, det er meget nemmere og det er naturlig motion i hverdagen. Og så sparer vi på benzinbudgettet.
  6. Afmeld reklamer og tjek de gode tilbud ud på nettet i stedet. Hvis du ikke kan undvære reklamer i papirform, kan du via NejTak+ bestemme hvilke reklamer, du vil have i din postkasse.
  7. Har du blebørn, kan du vælge at bruge stofbleer. Det er det bedste for miljøet og måske du oven i købet kan gå en størrelse ned i skraldespand.
  8. Måske findes der et fødevarefællesskab i din by? Vi er medlem af Odense fødevarefællesskab,hvor vi hver onsdag henter grøntsager. Billigt! Alt er selvfølgelig økologisk. Det kræver kun, at vi bidrager til fællesskabet i foreningen, f.eks. ved at tage en vagt, når der skal pakkes eller deles grøntsager ud.

Grøntsager fra Odense Fødevarefællesskab

  1. Køb miljøvenlige rengøringsmidler. F.eks. svanemærkede – de er ikke så miljøbelastende.
  2. Genbrug dine indkøbsposer. Det er så fjollet at købe nye poser, hver gang du handler.

Har du flere tips til mere bæredygtighed i hverdagen? Så skriv dem endelig gerne i kommentarfeltet!

Husk du husket at tilmeldt dig mit nyhedsbrev? Hvis ikke kan du gøre det lige her.

Følg mig gerne på InstagramFacebook, Pinterest eller Bloglovin.