Boganmeldelse: Kærlighed ved første sting

Boganmeldelse: Kærlighed ved første sting

februar 6, 2018 0 Af frufrilda

Jeg bliver simpelthen nødt til at dele denne skønne bog: “Kærlighed ved første sting” af Tilly Walnes med Jer! Den er helt vildt skøn og velskrevet – især hvis du er helt ny i det her med syning. Og så er den sjov. Den er faktisk fyldt med sjove kommentarer. Det er så vidunderligt!

 

Bogen tager dig igennem alt fra trådning af din symaskine, uundværligt sygrej og lette mønstre, du snildt som nybegynder (eller øvet:) kan kaste dig ud i.

Forfatteren, Tilly Walnes, er autodidakt syerske, hvilket giver håb og inspiration, til alle dem, der i virkeligheden gerne vil begynde at sy selv. Hun har bloggen Tilly and the Buttons, hvor du bl.a. kan købe hendes mønstre. Jeg har f.eks. dette liggende, som jeg gerne skulle få syet en dag.

Bogens opbygning

Allerførst bliver du taget igennem syskolen, hvor du lærer lidt om de mest basale ting ved syning, såsom indstilling af symaskine og hvilket sygrej du får brug for. Dernæst bliver du ført igennem forskellige syopgaver – det nemmeste først, som er et fint tørklæde. Dernæst kan du få lov at arbejde med pyjamasbukser, nederdele, kjoler og bluser. Alt sammen i en lidt 60´er agtig stil. Og det er det særlige, jeg elsker ved denne bog.

 

 

Hele tiden vil du få masser af tips og vejledning. Så det er bare med at komme igang!

Særligt skønt

Tilly giver dig inspiration og idéer til, hvordan du kan gøre noget særligt ud af dit tøj og sætte dit eget præg på det. Du finder bl.a. ud af, hvordan du laver sidelommer i nederdelen eller hvordan du kan pynte lidt på kjolen. Du bliver ført igennem forskellige teknikker såsom rynk og franske sømme. Bagerst i bogen finder du mønstrene, du kan tegne af.

Bogen er spækket med flotte billeder, der illustrerer på meget fin vis, hvordan tøjet ser ud og hvordan du arbejder dig igennem processen.

 

Gør det til en livsstil

Skab dit eget rum for syning. Gør det hyggeligt. Sæt din symaskine et sted i hjemmet, du synes er rart at være. Gør rummet så tilgængeligt, at du nemt kan komme dertil og måske ikke lige behøver at pakke alting ud først – hvis det er muligt. Og tag det i små etaper. Du behøver ikke bruge flere timer hver gang. Et kvarter om dagen, kan også blive til noget i længden.

Jeg har selv flyttet mit syrum fra hemsen (hvor jeg sad helt alene) ned i stueetagen, hvor der er liv omkring mig. Det kan jeg bedst lide. Gør det, der virker bedst for dig.

Det næste projekt jeg går igang med er nederdelen på forsiden af bogen. Og jeg glæder mig. Faktisk tror jeg, at jeg går igang lige nu!

Følg mig gerne på InstagramFacebook, Pinterest eller Bloglovin.