Ét år som mor

Ét år som mor

april 6, 2018 0 Af frufrilda

Det var det år. Ét helt år som mor er gået. Og shit mand. Det er det mest vilde, venden op og ned på alt og mest kærlighedsfyldte og søvnløse år nogensinde.

For ét år siden stod vi begge – Jørgen og jeg – op som vi plejer og dagen gik i ro mag. Jeg slappede af med min store gravide mave og cyklede kl. 16 ind til biografen, for at mødes med Jørgen. Kl. 17. startede veerne. Det opdagede Jørgen først da filmen var færdig og så gik det faktisk ret stærkt. Kl. 22.53 fødte jeg en lille pige ved en helt perfekt hjemmefødsel i vores gæsteseng. Det var ret crazy og der gik ret mange uger, inden jeg fattede, hvad der var sket. Jeg havde det i lang tid som om, at jeg var barnepige og gik bare og ventede på, at der kom en voksen og hentede hende.

Men det gjorde der ikke. Hun er her heldigvis stadig og hun er vores.

Tilbageblik

Den første tid var rolig. Det var dengang hun sov hele tiden og hvis hun ikke sov, så spiste hun. Jørgen havde 5 ugers barsel sammen med os og vi hyggede os. Så film om aftenen og gik ture med barnevognen. Min første opdatering som mor, skrev jeg allerede da hun var 4 uger. Det var dengang jeg stødte ind i alting med mine store ammebryster og var pisse træt af, at få gode mor-råd jeg ikke havde bedt om. Det var dengang, jeg kunne strikke en hel masse og sidde ved symaskinen i flere timer, mens hun sov i viklen. Jeg vikler i øvrigt stadig engang imellem og har skrevet om det her. Vi har både været igennem en barnevognsstrejke og jeg har lært at nyse lydløst. Og nu er hun et vaskeægte vuggestuebarn, med masser af snot og senest en tre-dages-feber. Jeg har ikke sovet ordentligt i et år og alligevel har jeg energi. Alle mødre er seje. Punktum.

Hvad så fremover?

Jeg vil være et godt forbillede for min datter på alle mulige tænkelige måder. Jeg vil bare gerne være mest mulig sammen med hende og give hende alt det kærlighed og nærvær der kan ligge på hende. Jeg vil grine og danse med hende. Jeg vil kramme og putte med hende. Jeg vil gå i haven og plukke brombær og grave kartofler op sammen med hende. Jeg vil give hende en masse selvværd og vise hende, at hun er helt fantastisk fuldstændig som hun er. Og jeg vil lære hende at vælge med hjertet og være et godt menneske.

Nu skal hun bare vokse sig endnu større og jeg er sikker på, at hun bliver mere og mere sød, klog og dygtig for hver dag der går.

Tak fordi du valgte os som dine forældre. Vi lover til gengæld, at gøre det så godt vi kan.

Følg mig gerne på InstagramFacebook, Pinterest eller Bloglovin.