Hvornår stopper du så med at amme..?

Hvornår stopper du så med at amme..?

april 14, 2018 1 Af frufrilda

Ja, altså havde du spurgt mig for 14 dage siden, havde jeg svaret; lige om lidt. Jeg trænger sgu til at få min krop for mig selv, min seng for mig selv og at tumlingen er lidt mere uafhængig af mig, end hun er nu. Og det skønne ved det her moderskab er jo, at man altid bliver en lille smule klogere, hvis man ellers gør sig umage for at lytte efter, hvad de små fortæller os.

stoppe amme

Jeg vil egentlig også gerne stoppe med at amme. For jeg bliver ind imellem vækket ret ofte, selvom hun sover op af mig og vi begge nærmest sover igennem en amning. Men der er den lille ammeglade baby ikke helt enig. Jeg startede ud med at skippe aftenamningen. Det gik så fint og der var ingen protester. Dernæst var min plan, at tage natten i sekvenser og skippe én amning af gangen. Så var vi pludselig ikke enige længere. Et par nætter fulgte med gråd og mig gående/vuggende/syngende med baby i favnen. Eller baby er så meget sagt. Man får nu alligevel ømme skuldre og arme af at vugge et barn på 11 kg.

Forleden blev jeg så enig med mig selv om, at det var ikke det værd. Hun er helt tydelig ikke klar til at skippe flere amninger lige nu. Måske det kommer snart, men ikke lige nu. Og alt stritter på mig, fordi hun bliver så ked af det. Og det er jo ikke meningen. Mange snakker om, at nu har hun jo i virkeligheden ikke behov for mælk om natten længere (det siger sundhedsplejersken allerede efter 6 måneder, men helt ærligt, hvem fanden kan undgå amning om natten allerede dér?). Men det er slet ikke mælken det handler om – det er bare et frynsegode. Det er nærvær og tryghed efter en lang dag i vuggestue – og hvis det er det, hun gerne vil have, skal hun få det.

stoppe amme

Jeg tror på, at jeg bliver den bedste mor, hvis jeg så vidt muligt møder mit barns behov. Mit barn prøver med alle mulige tilgængelige midler at fortælle mig, at hun altså er uenig. Det må jeg så lytte efter. Måske er det den forkerte måde, måske er det den rigtige måde. For mig er det den rigtige måde at gøre det på. Nogle siger, at man skal vise børn hvem der bestemmer. Men ved du hvad? Jeg er ikke tilhænger af hårde metoder, “at tage en kold tyrker”, konsekvens eller andre finurligheder.

Så derfor fortsætter jeg lidt endnu og krydser fingre for, at hun alligevel synes det er lidt fjollet, når hun bliver 14.

Følg mig gerne på InstagramFacebook, Pinterest eller Bloglovin.