EzPz the mini mat – virker den?

EzPz the mini mat – virker den?

juli 22, 2018 1 Af frufrilda

 Indlægget indeholder reklamelinks markeret med * Indlægget er ikke sponsoreret – kun et tip fra mig til dig. 

Jeg har længe gerne ville finde en tallerken til min datter på 15 måneder. Vi har hidtil serveret maden direkte på et aftørret bord, fordi hun ikke lige kan administrere det med en tallerken. Vi skal flere forskellige steder hen på sommerferie og vil gerne have en tallerken, hun ikke kan smide på gulvet. Efter at have afsøgt forskellige muligheder, endte valget på EzPz the mini mat.*

Ezpz

Dette er et indlæg om hvordan tallerkenen virker, fordele og ulemper og hvilke krav jeg har til min datters spiseredskaber.

Opstart på mad

Jeg fuldammede min datter til hun var 6 måneder. Vi startede stille og roligt op på grød, grøntsags – og frugtmos og ved siden af, fik hun fingermad. Som regel bestod fingermaden af det, vi fik til aftensmad og efter ganske kort tid, spiste hun stort set det samme som os. For os er det vigtigt, at måltiderne så vidt muligt  er rolige og hyggelige. Det er et samlingspunkt på dagen og derfor, får hun lov at hygge sig med maden og spise så meget (eller lidt) hun har lyst til.

Krav til en tallerken

Hun er begyndt at være rigtig god til at bruge både ske og gaffel – men det er altså bare virkelig upraktisk på et glat bord! Derfor er ét af kravene til en tallerken, at der skal være kanter på, så maden er nemmere at fiske op. Den skal også være funktionel. Det skal fungere for os og rent udseendesmæssigt, skal den ikke have en masse tegninger – for det er maden der er i fokus. Vi får meget mad med mange farver og det er dét, der skal være i fokus. Derudover må tallerkenen gerne være rumopdelt, så maden er overskuelig og nem at opdele. De fleste børn kan godt lide, at maden er opdelt og ikke rodet for meget sammen. Enkelhed og overskuelighed.

Og sidst men ikke mindst – den skal suge sig fast til bordet!

Fordele og ulemper

Derfor faldt valget på EzPz. Den er opdelt i tre rum som er formet som et smil. Det er sgu da lige til at blive glad af! Der er fine høje kanter, der passer perfekt til at styre maden med en gaffel og den kan suge sig fast til bordet.

EzPz

Den eneste – og virkelig trælse ulempe er, at aller første gang jeg satte tallerkenen på bordet, tog hun fingrene under den og smed den på gulvet. Hun kan ikke hive den opad, men hun kan godt lure, at hun skal have fingrene under den, for at få fat i den. Så nu har jeg lært lige at holde en hånd på, indtil hun igen kommer i tanke om, at hun skal spise.

EzPz

Fint opdelte rum

Faktisk sidder hun længere tid ved bordet, end hun plejer og hygger sig med at spise. Og dét må siges, at være den allerstørste bonus! Vi hygger os virkelig meget ved måltiderne og konklusionen er, at jeg er mega fan! Faktisk så meget, at jeg snart køber den dybe tallerken, så der er noget at spise havregryn af.

Hvor kan den købes?

Du kan købe EzPz the mini mat lige her.*

Følg mig gerne på InstagramFacebook, Pinterest eller Bloglovin.