Har du brugt af fremtidens ressourcer?

Har du brugt af fremtidens ressourcer?

august 10, 2018 2 Af frufrilda

Ja – det har du sandsynligvis. Det har du, det har jeg og det er der rigtig mange af os der har. Fremtidens ressourcer bliver brugt på forhånd og det er skidt for os alle og især for vores børn.

Hvorfor er fremtidens ressourcer vigtige?

Det er de, fordi vi skal leve af dem. Det er klodens naturlige ressourcer, der bl.a. giver os liv. Det er vand, jord og andre naturlige råstoffer, som vi nemt kommer til at tage for givet. Vi forbruger i enorme mængder ressourcer på produktion af alt muligt, bl.a. er tøjindustrien og fødevareindustrien nogle af dem, der bruger helt vildt mange ressourcer og energi – og vi bruger af det, fordi det er nødvendigt, men ind imellem bruger vi også for meget, fordi vi kan.

Forleden gik det op for mig, at vi for et par uger siden har brugt alle ressourcer for i år. Det betyder, at det vi bruger af lige nu, er næste års kvote. Og vi er altså kun i august. Det har vi gjort i adskillelige år og med lidt simpel hovedregning, kan både du og jeg regne ud, at ressourcerne på et tidspunkt slipper op. Måske ikke i vores levetid, men hvornår så?

Hvad kan du gøre?

Det bekymrer mig. Og det gør det nok særligt, fordi jeg har været med til at sætte et barn i verden og hun skulle gerne have et trygt liv. Og det trygge liv, skulle hun gerne være i stand til at give videre til sine børn.

fremtidens ressourcer

Vores børn skulle gerne vokse op og have en tryg fremtid

Det jeg kan gøre som enkeltperson er en dråbe i vandet, men hvis vi er mange der gør lidt, må det også batte noget. Så min opfordring til dig lige nu er, at forbruge mindre – eller som minimum tænke over, hvad du forbruger og om det overhovedet er nødvendigt?

F.eks. er en af mine store laster stof og garn. Og ofte sker der det, at jeg slet ikke får brugt det, jeg køber. Mit skab bugner af stof – store og små stykker – som jeg måske aldrig får brugt. For ikke at tale om garn. Det er nærmest pinligt, hvor meget jeg har liggende. Mit mål må være, at komme til bunds i nogle af bunkerne og give det væk, jeg ikke skal bruge.

I mange år har jeg solgt rigtig mange af de ting, jeg ikke bruger længere. Især tøj. Jeg har især været glad for Trendsales, hvor jeg både har solgt og købt tøj. Lige i øjeblikket bruger jeg meget Reshopper til børnetøj. Jeg har efterhånden køb rigtig meget tøj til min datter til meget billige penge og også solgt noget af det igen. Og det er godt at genbruge. Hvis tøjet i øvrigt ikke fejler noget, kan du ligeså godt lade andre få glæde af det og tilmed tjene en lille skilling på det.

Forleden ryddede jeg op i mit badeværelse. Jeg har haft uanede mængder af cremer, hårlak og parfume. Nu bruger jeg sjældent noget med parfume, så det meste er givet væk og det jeg har været gladest for har jeg gemt. Kunsten er nu ikke at købe mere, end det jeg har brug for.

Hvis du vil have flere tips til at leve mere bæredygtigt, kan du læse med her, hvor jeg har samlet mine allerbedste tips.

Har du egentlig brug for det?

Tag et blik på de ting du har stående. Har du egentlig brug for det? Er der noget du gerne vil af med, som bare står og fylder? Trænger du til at få ryddet op?

Næste gang du køber noget, tøj, ting til hjemmet eller whatever, så tænk over, om du overhovedet har brug for det? Vil du være med til at poste penge i den fremtid, vi er med til at skabe for vores børn og dermed bruge af fremtidens ressourcer? Det er os, der som forbrugere, kan være med til at gøre en forskel.

Bare tænk over det. Hvis vi alle gør en lille smule, bliver det også til noget. Del gerne dit bedste bæredygtige tip her under indlægget.

Du kan forresten tilmelde dig mit nyhedsbrev lige her.

Følg mig gerne på InstagramFacebook, Pinterest eller Bloglovin.