DIY: Sådan syr du en halsbelægning i

DIY: Sådan syr du en halsbelægning i

september 15, 2018 0 Af FruFrilda

Dette indlæg er til dig, der gerne vil have en visuel syvejledning i, hvordan du syr en halsbelægning i. Hvis du har fulgt med her på FruFrilda, det seneste stykke tid, har du opdaget, at jeg ind imellem bruger halsbelægninger til at give en flot afsluttende finish på kjolen. Du kan bl.a. se med her. 

Sådan syr du en halsbelægning i

Allerførst skal du have tegnet en mønster. Det gør du ud fra mønsteret af overdelen. Jeg har tegnet mit ca 6 cm i bredden. Husk at få den rigtige trådretning med, magen til den der er på overdelen.

 

halsbelægning

Mønsteret på halsbelægning tegnet fra mønsteret på overdelen

Klip halsbelægningens mønsterdele ud.

halsbelægning

Halsbelægningens mønsterdele

halsbelægning

Overlock de to stykker sammen ret mod ret.

halsbelægning

Halbelægningen overlocket sammen.

Overlock kanterne – det har jeg glemt her. Ja, det kan også ske for mig, men hvis du ikke gør det, kan stoffet trevle op og det er skide irriterende. Jeg prøvede at kompensere med vliseline. Mere om det senere.

Så skal halsbelægningen syes på overdelen med 1 cm sømrum.

halsbelægning

halsbelægning

Overdelen og halsbelægningen syes sammen.

halsbelægning

Sømrummet syes ind i belægningen

Dernæst skal sømrummet syes på selve belægningen, så belægningen bliver holdt nemmere på plads. Sy ca. et par mm fra stikningen.

Så får du dette resultat:


Husk at presse det færdige resultat, så det bliver holdt nemmere på plads. Det er pænest, når kanten står skarpt. Og nu kommer mit hemmelige trick – jeg bruger dobbeltklæbende vlies.

halsbelægning

Dobbeltklæbende vlies

Det stryger jeg ind mellem belægning og overdel, så jeg er sikker på, at belægningen ikke smutter ud. Normalt stryger man vlies på en belægningen, inden man syer den i. Men det gør jeg ikke, når det er denne slags belægning.

Det færdige resultat står skarpt og pænt:
halsbelægning
Den færdige kjole kan du se her.
God fornøjelse:)

Hvis du ikke vil gå glip af FruFrildas nyheder, kan du tilmelde dig mit nyhedsbrev lige her.

Følg mig gerne på InstagramFacebook, Pinterest eller Bloglovin.