Vis mig dine bedste DIY’s: Åndehuller

Vis mig dine bedste DIY’s: Åndehuller

september 19, 2018 2 Af FruFrilda

Dette er det 10. indlæg i interviewrækken om bloggere, der viser dig, deres allerbedste DIY’s. Det er så skønt, at så mange har lyst til at dele ud af deres gode tips! Idag er ingen undtagelse og du skal nu møde Malene, der er mega skarp til DIY’s. Malene skriver ærligt og åbent om rigtig mange ting – også de svære – og hvis du ikke allerede kender hende, så tag og kig forbi hendes blog.

Hvad hedder din blog?

Åndehuller. Bag navnet gemmer sig et stort behov for at få luft. Luft fra hvad, tænker du måske – ja, det har jeg heller ikke ramt helt spot on endnu, men den hjælper mig til at blive klogere på mig selv som kvinde og mor.

Først troede jeg, at jeg skulle have luft fra livet som mor, men jeg fandt ud af, at det er hele drivkraften bag alt, jeg gør. Det er en stor stolthed og noget, der optager mig meget som menneske.

Så tænkte jeg, at jeg måske skulle have luft fra mig selv som kvinde og min kompleksitet, men jo mere jeg grublede, desto mere mærkede jeg, at det ikke var noget, jeg flygtede fra. Det er selve den åre, jeg skriver fra. Den hudløse ærlighed, folk beskriver mig med.

Jeg tror nu, det er generelt for mennesker, at vi er socialt anlagte og har brug for at dele os selv med andre og tage del i deres liv. Åndehuller, kan vi kalde dem, der hvor vi stopper tiden og trækker vejret dybt ind og mærker os selv.

Hvad blogger du om?

Åndehuller er mit fristed, hvor jeg taler om alt det, der er svært, sjovt, lykkeligt og forunderligt, og hvor jeg deler mine personlige erfaringer, håb og drømme, familieliv med fire børn, kreative sysler og budgetvenlige løsninger såvel som life hacks. Lidt af det hele.

Jeg spekulerer tit om jeg skal afgrænse det mere og skabe mere fokus, fx nøjes med at skrive om delebørn og familielivet omkring det eller om mit high need barn og sætte fokus på emnet. Begge dele mangler at få italesat nogle ting. Så er der også en hel del om sex og parforhold, der optaget mig, om samliv og det at elske et andet menneske, selvom man er bange. Om at være mor og kvinde, om at måtte sætte sig selv meget til side, men samtidig have en stor selvopholdelsesdrift både intellektuelt, kropsligt og sjæleligt. Om alle mine million kreative sysler med syning, håndarbejde, redesign, indretning og lidt til.

Konklusionen blev med tiden, at jeg ikke vil begrænse mig. Jeg ER et multifacetteret menneske, der pendler mellem et væld af interesser og projekter i mit liv samtidig med at jeg er mor, partner, ven, kollega og bare Malene. Men bloggen er snart vokset sig stor nok til, at jeg skal have videreudviklet på den. DET glæder jeg mig til.

Vis mig dine bedste DIY’s!

Mine DIY’s dækker over både bagning, madlavning, syning, papirklip og lignende, indretning, hjemmelavede julegaver (fx fodbad, læbepomader, mv.), gips/cement og alt der imellem. Det kræver bare, at jeg bliver nysgerrig eller behovet opstår.

Jeg er stolt af mine flagermus varmepuder. Dem har jeg selv lavet – og de er ikke bare en lækker varmepude, men de fungerer også sansemotorisk, som en beroligende hånd på skulderen. Den skaber tryghed og rodfæster dig lidt igen ved fx angst. Jeg er rigtig stolt af dem, fordi de ikke kommer fra en opskrift eller noget intellektuelt, men derimod dybt inde fra min mave, der forstod et behov. Den er lavet til mine børn, men jeg bruger den også selv. Når jeg har søvnproblemer, sover jeg med den.

åndehuller

De fine flagermus varmepuder

Jeg ville ønske, at flere så mit folie skilt til Elliots McQueen værelse, for det er jeg også vildt stolt af – og det var et stort arbejde at lave det i hånden og helt fra bunden. Ud over fonten, så har jeg selv designet det.

åndehuller

Folie skilt

Mine hagesmække får god traffik på Pinterest. Det er måske ikke dem, jeg er stoltest af, men det er sjovt, at det lige er dem, folk gemmer. De blev nu også rigtig flotte.

åndehuller

Hagesmæk

Hvad får dine læsere ud af at besøge din blog?

Jeg har en bred skare af følgere, der både følger de kreative sysler/gør det selv og ting, man kan lave sammen med sine børn, folk der er nysgerrige på at leve økonomisk og samvittighedsfuldt – og så har jeg rigtig mange følgere, der læser om vores liv med delebørn og vores high need barn. Endelig er der den sidste gruppe, der mest følger vores familie, familielivet, vores kampe og udfordringer – og ikke mindst kærligheden, vi deler. Så mine følgere er lige så spredte, som mine emner. Det er min drøm også at begynde at skrive om alle vores ture/udflugter. For man kan sagtens leve godt og opleve mange ting på budget, hvis man er god til spotte mulighederne. Det vil jeg gerne hjælpe folk med.

Har du nogle DIY’s i støbeskeen, vi kan glæde os til?

 • Jeg har mine to drenges værelser, som jeg vil vise og give tips og tricks til at lave
 • Baby Sækkestol
 • Gipsaftryk
 • Puttepose til autostol
 • Sengerand
 • Voksipose
 • Betræk til ammepude
 • Tipi
 • Barnevognskæde i filt
 • Uro i filt
 • Filt brødkurv
 • Fars dags kreagaver
 • Fastelavnskostumer

Hvor kan vi følge dig?

Udover bloggen, så kan man også følge mig på både Pinterest, Instagram og Facebook.

***

Tusind tak til Malene! Der er mange DIY’s i støbeskeen hos Malene og jeg glæder mig til at se dem alle hver og én! Jeg er i hvert fald blevet inspireret af Malenes kreative evner og hvis du er det samme, så kig forbi hendes blog.

Følg med næste onsdag, hvor onsdagstraditionen fortsætter!

Har du en blog med fine og brugbare DIY’s og vil du være med? Så skriv mig en mail på frufrildadk@gmail.com. Og husk at du kan tilmelde dig mit nyhedsbrev lige her.

Følg mig gerne på InstagramFacebook, Pinterest eller Bloglovin.