50’er skjortekjole vol. 2

50’er skjortekjole vol. 2

november 25, 2018 2 Af FruFrilda

Denne lækre 50’er skjortekjole har været længe undervejs – både i tankerne, men også i udførslen. Men nu er den her endelig!

Mønsteret

Måske du kan genkende mønsteret? Jeg har nemlig brugt det før, hvor jeg syede denne kjole. I dét indlæg, kan du også se hele syprocessen, hvor jeg guider dig igennem. Som du sikkert har fundet ud af, hvis du følger med herinde, er jeg glad for originaliteten og allerhelst mønstre fra 50’erne. 30’erne og 40’erne kan også gå an.

50'er skjortekjole

Jeg har brugt mønsteret til højre – det andet mønster har jeg stadig til gode at afprøve!

Mønsteret var egentlig let at gå til – hvis man lige ser bort fra, at jeg kom til at bestille det i en alt for stor størrelse og måtte rette det til. Selve tilretningen tog virkelig lang tid, men det lykkedes til sidst. Det kan du også se mere om her.

Nu er jeg så kommet et skridt tættere på at fylde min garderobe op med 50’er inspireret tøj.

50’er skjortekjole

Lad os nu komme til sagen. Denne kjole er jeg særligt glad for, fordi stoffet er tykt og dermed velegnet til de kolde vintermåneder. Jeg har sat 10 knapper i og er efterhånden blevet ret ferm til at sy knaphuller.

50'er skjortekjole50'er skjortekjole

50'er skjortekjole

Jeg er virkelig tilfreds med resultatet og kommer helt sikkert til at bruge den vinteren over!

At sy et skarpt hjørne med belægning

Nu kommer der lidt syteknisk. Hvis du syr og har prøvet at sy et hjørne med belægning, ved du, at det er vigtigt, at gøre det skarpt, så det fremstår flot. Oprindeligt lærte jeg, at man skal klippe ind til stikningen i hjørnet. Men jeg er bange for, at det trevler op i takt med at jeg bruger tøjet. Så jeg er begyndt at bukke det rundt. Se bare her:

50'er skjortekjole

50'er skjortekjole

Buk den ene side rundt

50'er skjortekjole

Buk den anden side rundt

Herefter vender du vrangen indad, mens du holder det bukkede hjørne på plads og retter til i hjørnet – og presser det. Så får du et fint hjørne, som ikke trevler op.

Hvis du vil se mere vintage kan du se med her.

Husk at du kan tilmelde dig mit nyhedsbrev lige her.

Følg mig gerne på InstagramFacebook, Pinterest eller Bloglovin.