The Jan Sweater

The Jan Sweater

december 9, 2018 7 Af FruFrilda

Nu er det endelig blevet tid til at vise dig The Jan Sweater. Denne skønne sag har taget mig rigtig lang tid at strikke – men det er al arbejdet værd!

Efter lidt tid, hvor jeg har overvejet om dette indlæg skulle udgives, har jeg nu besluttet at du alligevel skal have lov at se den. Jeg opdagede nemlig først, da billederne var taget (!!), at jeg har lavet en fejl i mønsteret – en forskydning. Det er skide ærgerligt, for jeg har virkelig brugt lang tid på at strikke denne. Folk står i kø for at overtage den, hvis jeg ikke selv vil have den, efter jeg lavede en story på instagram, så måske det ikke er så slemt, som jeg selv synes. I hvert fald overvejer jeg stadig, om jeg nogensinde kommer til at gå med den…men her er den:

The Jan Sweater

Jeg er jo som bekendt ret vild med vintageinspireret tøj og mit mål er, at sy og strikke så meget tøj som muligt, der kan fylde min garderobe med smukt vintagetøj. Denne gang er ingen undtagelse – jeg har nemlig fået fingrene i bogen “A Stitch in Time“, som er en skøn strikkebog fyldt med opskrifter fra 1930 – 1959. Bogen er på engelsk og er skrevet af Susan Crawford, som også har sin egen webshop, hvor hun sælger både bøger, garn og opskrifter.

Jeg valgte at købe det originale garn fra Susan Crawford; Excelena 4ply. Garnet er nemt at arbejde i og findes i mange skønne farver. Jeg er virkelig vild med gul i øjeblikket (en periode, der måske har varet i 5 års tid…) og det er også den farve, som opskriften i bogen er strikket i.  the jan sweater

Opskriften er jo skrevet på engelsk – men det var overraskende nemt at navigere i. Og hvis du vil have et lille tip, kan du finde en strikkeordbog på engelsk ovre hos Handmade by Lisbeth. Det er første gang, jeg strikker ud fra en engelsk opskrift – og det bliver ikke sidste gang, for der er så mange skønne opskrifter hos Susan Crawford!

I bogen finder du også billeder af de originale opskrifter:

the jan sweater

Jeg synes den originale version er super fin. Min ligner ikke helt – bl.a. er den ikke ligeså høj i halsen. Skulle jeg lave den samme model igen, ville jeg lave ribben foroven lidt bredere og jeg overvejer at sy den sammen ved skuldrene, så de ikke bliver så bare. Men sådan ser den ud:

the jan sweater

the jan sweater

the jan sweater

Jeg er godt tilfreds med resultatet og synes den er blevet super fin. Mønsteret er nemt at strikke og giver en fin og enkelt deltalje. Det er bestemt ikke det sidste vintagestrik, jeg har kastet mig over. Jeg prøver snart at kaste mig over en original opskrift, f.eks. fra dette hæfte. Jeg skal bare lige tage mod til mig.

Hvis du vil se mere vintage kan du se med her.

Husk at du kan tilmelde dig mit nyhedsbrev lige her.

Følg mig gerne på InstagramFacebook, Pinterest eller Bloglovin.