Hvad er dit ønske for 2019?

Hvad er dit ønske for 2019?

december 28, 2018 6 Af FruFrilda
Der er stille her på FruFrilda i perioder, fordi der er andre ting i mit liv, som også fylder. Mit studie er til tider krævende og min familie bliver prioriteret først og fremmest. Det betyder, at jeg ind imellem arbejder om aftenen og derfor hverken får syet eller strikket. Eller blogget.

Men nu har jeg lyst til at dele lidt om 2019 med dig. Jeg er egentlig ikke tilhænger af nytårsforsætter, jeg er mere til at ønske mig noget, for det er tit, at et nytårsforsæt ikke holder for mig. Det behøver ikke være nytår for, at jeg kan beslutte mig for noget. Jeg har dog én ting, som jeg har spekuleret over et stykke tid, som jeg gerne vil dele med dig.

Mit ønske for 2019

Hvis du har fulgt med her på FruFrilda, har du måske også set, at jeg før har skrevet om at passe på vores miljø og genbruge. Genbrug er én ting, du kan gøre for at give dit bidrag til at aflaste miljøet lidt. Du kan også købe stop-madspild og mange andre ting, som jeg har skrevet om her.

Mit 2019 skal have mere fokus på genbrug og forbrug. Jeg er på SU og det begrænser selvfølgelig, hvad jeg bruger mine penge på, men jeg kan i perioder godt købe ting, jeg i virkeligheden ikke har brug for. Mine laster er garn, stof og tøj. Og det har jeg faktisk rigeligt af i forvejen. Og jeg tænker, at mange af os godt kan blive bedre til at mindske vores forbrug. Derfor vil jeg gerne opfordre dig til, at reflektere over, hvad dine penge går til og hvad du egentlig har brug for.

Jeg vil starte med mig selv. Helt konkret vil jeg:

  • Sælge – eller give væk – de ting, vi ikke længere bruger. Genbrug er godt og mange af de ting vi har, fejler intet.
  • Købe brugt tøj til mig selv om min datter. Jeg vil orientere mig i Odenses genbrugsbutikker og har stadig til gode at besøge f.eks. Veras Vintage. Derudover kan jeg anbefale Reshopper til at købe og sælge børnetøj. Den er i øvrigt også god til legetøj.
  • Rydde op på min hylde i badeværelset. Jeg har en masse, jeg ikke bruger – mon ikke jeg har en niece, der gerne vil arve det?
  • Bruge af alt mit garn og stof, før jeg bliver fristet til at købe nyt.
  • Vi har lavet en regel: Vil vi gerne have noget, der koster over 100kr. venter vi med at tage stilling til imorgen, så vi undgår impulskøb. På den måde får vi lige lov at tænke ekstra over, om købet nu er nødvendigt.
  • Jeg køber allerede især kød som stop-madspild og det fortsætter jeg med.
ønske for 2019

Mit sidste genbrugsfund var denne fine gamle strikkebog.

#bevidstgenbrug

Vil du være med? Så brug #bevidstgenbrug hver gang du gør noget, som er godt for dit forbrug og dermed er med til at skabe fokus på vores alle sammens miljø. Måske du kan sætte et mål for, hvad du gerne vil bruge pengene på, som du sparer? Vi vil gerne ud at rejse og lave noget sammen som familie.

Husk at bruge #bevidstgenbrug på de sociale medier, så vi kan sprede ringe i vandet. Genbrug er guld værd for os alle sammen og jo mere vi alle sammen gør, jo bedre er det for miljøet. Jeg håber, du har lyst til at være med!

Husk at du kan tilmelde dig mit nyhedsbrev lige her.

Følg mig gerne på InstagramFacebook, Pinterest eller Bloglovin.